ROBERTOGATE – femton frågor som borde ställts till den sexköpande kändisen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det är med ganska stor tveksamhet jag skriver nedanstående rader. Anledningen till detta, är att jag har väldigt svårt för hur stora, men ofta mentalt så lilla Sverige, agerar i framför allt offentliga eller semioffentliga (läs Facebook) sammanhang.

Och dess befolknings ständiga förmåga att genom någon underliggande flockmentalitet (!) sluta sig kring ETT debattämne åt gången, för att allt som oftast någon tid senare – veckor, månader – totalt tappa intresset igen.

Ägnar mig inte åt den moraliska debatten

Krydda detta med att var och varannan medborgare plötsligt blir expert på saker och ting man knappt var informerad om några timmar tidigare… Nej, det är oftast inga bakgårdar jag vill befinna mig i! Avstår också för det mesta dylika drevdebattsammanhang, men ibland kan jag ändå inte låta bli. Vilket leder oss till Robertogate.

Jag tänker inte ägna mig åt den moraliska debatten heller, utan istället ge mig in i den journalistiska, genom att vända mig till Jenny Strömstedt / TV4, som enligt Expressen uppgett:

”Jag tycker personligen också att det finns en poäng med att visa att dagens sexköpare inte är ”någon annan”, utan också väletablerade män som lever framgångsrika liv i rampljuset och som finns mitt ibland oss.”

TV4 har agerat lamt och inställsamt

Har ingen invändning mot detta uttalande, men om man nu tar på sig ett sådant uppdrag i en av Sveriges största TV-kanaler bör man faktiskt vara beredd att ställa lite tuffare frågor än de du gjorde, Jenny, för att inte hamna i vänskapskorruptionsträsket! Jag reagerar för att TV4 agerat så lamt, så inställsamt, så fegt! Jag reagerar på att detta nog trots allt kallas journalistik!

Frågor som borde ha ställts

Här är några frågor jag önskar du skulle ställt (utöver de du gjorde), fru Strömstedt:

1. Vad var anledningen till att du bestämde dig för att köpa sex just denna dag, vid denna tidpunkt? (19-tiden en torsdagskväll, enligt uppgifter i pressen.)
2. Hur fann du kvinnan / bordellen?
3. Hur tog du dig dit?
4. Var du påverkat av alkohol eller några andra drogrelaterade preparat?
5. Åkte du dit ensam, eller hade du sällskap?
6. I razzian greps enligt uppgift ytterligare 10 män, är du bekant med någon av dessa?
7. Vad kostade besöket och hur betalades det?
8. Vet du hur gammal kvinnan var?
9. Vet du vad hon hette?
10. Vet du vad hon har för nationalitet?
11. Vad var det du ville att hon skulle erbjuda dig sexuellt?
12. Var akten genomförd när polisen stormade in?
13. Hur blev du behandlad av polisen?
14. Blev du / ni förda till polisstation?
15. Eftersom du verkar så ångerfull, tänker du försöka kontakta kvinnan ifråga? Och om ifall att, vad tänker du då säga eller göra?

Följdfrågor torde ha uppkommit – och då hade det kanske blivit en intervju med viss journalistisk värdighet!

Skriven 2020-05-17

Fotnot:: Vår skribent Cyril Tönisberg har även messat följande till Jenny Strömstedt. Dock utan att ha fått svar:

Här ger jag dig stenhård kritik! (Se ovan) Men låt det inte knäcka dig, alla kan ha en dålig dag och framför allt slängas in i ett sammanhang man inte lyckats/hunnit förbereda sig inför!

Min kritik kvarstår icke desto mindre…
Allt gott! Chin up!

Avsikten är ju inte att knäcka JS, utan fokusera på TV 4 och deras fulpolitik!

print

Våra samarbetspartners