EUROVISION SONG CONTEST 2020: James Newman representerar Storbritannien

Klicka på bilden, för att se hela bilden

James Newman är artisten som representerar Storbritannien i Eurovision Song Contest i Rotterdam maj 2020 med låten “My Last Breath”. Låten premiärspelades i BBC Radio 1 och BBC Radio 2 tidigare idag och reaktionerna gick omedelbart i taket.

James Newman är en framgångsrik brittisk låtskrivare som bl a fått en Brit Award för årets brittiska singel med ”Waiting All Night”, framförd av Rudimental och Ella Eyre. Han har också skrivit hitsinglarna “Lay It All On Me” (Rudimental ft Ed Sheeran), “Blame” (Calvin Harris ft. John Newman) och “Therapy” (Armin Van Buuren & James Newman). James är dessutom bror till John Newman, som nått stora framgångar med låten ”Love Me Again”, inte minst i Sverige där den blev en stor radiohit.

“My Last Breath” är skriven tillsammans med hyllade brittiska låtskrivarna Ed Drewett, Iain James och Adam Argyle som har skrivit låtar för One Direction, Little Mix, Olly Murs, Professor Green, Leona Lewis, Dua Lipa och James Bay.

James Newman berättar om känslorna kring att representera hemlandet: “Det är en sån ära att få representera Storbritannien i Eurovision – jag har fortfarande lite svårt att ta in det. Jag är också väldigt stolt över “My Last Breath” som sång betraktat. Jag skrev den tillsammans med några av mina bästa vänner, de är enormt begåvade låtskrivare. Så fort vi spelat in den kände jag att det var “den låten”. Jag älskar det enkla och omedelbara med låten, och det universella budskap den förmedlar”.

Kate Phillips, Controller för Entertainment Commissioning, säger: ”Jag är så stolt över att ha James som representant för Storbritannien vid årets tävling. Eurovision handlar om ”låten”, och som prisbelönt singer-songwriter vet jag att James kommer att göra allt han kan för att få oss högt upp i resultatlistan. Det är ett mycket spännande år för Storbritannien!”

© Clap Your Hands

print

Våra samarbetspartners