FANTOMEN med osannolikt mycket toppraffel

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från och med idag finns Fantomen nummer 2-3/2020 i butik. Detta är ett hundrasidigt dubbelnummer med enbart Fantomenäventyr. Först i tidningen återfinns ett nytt, långt amerikanskt dagstidningsäventyr av Tony DePaul och Mike Manley, följt av en ovanligt kort episod av samma team.

Men! Efter dessa två serier kan man läsa den 30 sidor långa serien Kärlek i djungeln – och det är därför jag skriver om tidningen här. Det är nämligen jag som står för manus till Kärlek i djungeln. Tecknare är australiern Shane Foley.

Den här serien gjordes till den australiska boken The Phantom: 70 Years Anniversary, vilken kom ut 2018, när den australiska Fantomentidningen fyllde 70 år. Serien, som heter Jungle Love i original, är en uppföljare till äventyret The Movie Stars/Djungelhjälten från 1950 – men det går alldeles utmärkt att läsa vår serie utan att ha läst den gamla serien.

Eftersom The Movie Stars är en serie av Lee Falk och Wilson McCoy, har Shane och jag gjort ett äventyr i samma stil och anda. Jag tänkte att bästa sättet att imitera Lee Falk modell 1950 är att göra en parodi på hans stil från den tiden – då blir det liksom som Falks serier brukade vara på 50-talet. “Kärlek i djungeln” är en deckarkomedi med betoning på komedi. Dessutom har Shane stoppat in mängder med referenser till andra Falk & McCoy-serier i bakgrunden.

Fantomen 2-3/2020 finns ute till och med den femte februari. Det är ju numera ibland svårt att hitta butiker som säljer Fantomen, ja, som säljer serietidningar rent allmänt, men störta iväg och leta upp en butik, köp tidningen, passa på att köpa ytterligare serietidningar (det finns serier av mig i 91:an också), och hjälp till att stötta den stolta, men vacklande, seriebranschen!

Skriven 2020-01-09

print

Våra samarbetspartners