POLAROID

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Lars Klevberg
I rollerna: Kathryn Prescott, Tyler Young, Samantha Logan, Keenan Tracy, Pricilla Quintana

BETYG: ETT
Premiär 2019-07-19

Det har varit en förskräcklig sommar i år. Nu talar jag inte om vädret utan att det har duggat skräckisar i parti och minut på bio. Två halv hyggliga med dockor i titelrollerna, en riktigt bra om hur man inte skall fira svensk midsommar, och nu ett rejält magplask om en död seriemördare som får liv genom en något ålderstigen polaroidkamera.

Om vi bortser från att den känns som en repris på en repris på … och så vidare i en evig kretsgång är det inte mycket som blir en fjäder i hatten på genren. En tonårstjej får i present en polaroidkamera köpt på loppis och där skulle den ha fått bli liggande. Vännerna dör som flugor och orsaken gömmer sig i nämnda kamera.

Överhuvudtaget frågar man sig varför detta verk får se dagens ljus på bio. Dialogen, storyn och skådespelarna går hand i hand in i dödsriket och den publik som orkar genomlida eländet ropar enstämmigt far i frid.

Skriven 2019-07-17

print

Våra samarbetspartners