HUSDJURENS HEMLIGA LIV 2 (The Secret Life of Pets 2)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Chris Renaud och Jonathan del Val
Originalröster: Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet, Jenny Slate

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2019-06-05

Husdjurens hemliga livär som Toy Story
med husdjur i alla rollerna. Vad gör leksakerna när du lämnar ditt rum? Vad gör husdjuren när du inte är hemma? Självklart hittar de på en massa bus och upptåg som du inte vet om!

Husdjurens hemliga liv 2 står på många barns önskelista som favoritfilm att se på sommarbio. Och det är ju självklart – här finns så många olika djur, olika sorters hundar, katter, en undulat och en kanin, och så vidare, att hela filmen ser ut som en “barns-favoriter-lista”. Det enda som verkar fattas när det gäller barns favoritkaraktärer på bio är minioner. Men de har egna filmer gjorda av samma filmskapare. Vad kommer härnäst? Minionernas hemliga liv? Vad gör minionerna när Gru inte är hemma?

Den huvudsakliga intrigen i Husdjurens hemliga liv 2 är som tagen från Lady och Lufsen – förutom Toy Story så klart. Men där dessa filmer vågar vara mörka och ställa obekväma frågor (som: Vad händer när du inte är älskad längre? Vad händer när du blir ersatt? Vad händer när det kommer en nyare, finare leksak?) så är Husdjurens hemliga liv 2 väldigt, väldigt tam. Tamare än ett husdjur faktiskt.

Max position som “favoritleksak” blev utmanad redan i den förra filmen, när matte kom hem med en ny hund, och i den här filmen har matte skaffat man och barn. Max dagar som mattes stora kärlek är med andra ord över. Många gör sig till och med av med alla pälsbeklädda husdjur när de skaffar familj. Men den här filmen väjer som sagt från allt mörker, och tar en helt annan väg.

Hunden Max blir väldigt överbeskyddande och utvecklas till en helikopterhund (hundversionen av en helikopterförälder alltså) och måste botas från detta och hitta sitt naturliga hundjag … Mentor i filmen är en riktig alfahund, en lantlig, stor och imponerande fårhund som i original har gruffig röst av Harrison Ford.

Roligast i filmen är tjejerna! Lake Bells gråspräckliga katt och Jenny Slates fluffiga vita pomeranian bildar ett underbart radarpar. Tillsammans med ett gäng andra husdjur försöker de infiltrera en lägenhet fylld av katter för att rädda Max favoritleksak. Ingen säger “To infinity and beyond!” Men den fluffiga vita hunden tassar bestämt där ingen hund tidigare har satt sina tassar. Det är ett litet steg för en liten knähund, men ett stort steg för hund-ig-heten!

Kevin Harts vita kanin Snowball är också tillbaka, han ska rädda en tiger från en cirkus. Hela denna intrig är så långsökt och så långt från husdjur och deras hemliga liv att det inte blir speciellt roligt.

Bäst är det när husdjuren håller sig hemma i New York och hittar på fuffens i sina egna lägenheter.

Så Max och Snöbollskaninen får ursäkta – man tappar snart intresset för deras utflykter.

Men hur tjejerna infiltrerar en främmande kattlägenhet (med lite backup) – DET är minsann riktigt kul!

Skriven 2019-06-03

print

Våra samarbetspartners