MALMÖ REDHAWKS: Lagkaptenen klar för fortsättning i Redhawks

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fredrik Händemark, 25, är klar för en fortsättningen i Redhawks. Lagkaptenen har i dag skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att få behålla honom. Fredrik är vår lagkapten, han har vårt DNA och är en spelare som driver oss framåt, både på och utanför banan. Att han väljer att skriva på en förlängning på tre år är ett bevis för att han verkligen tror på den vägen som vi valt att gå, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Fredrik Händemark kom till Redhawks i mellandagarna för snart tre år sedan och har sedan dess utvecklats till en nyckelspelare. Sedan ett år tillbaka bär han dessutom ett “C” på bröstet.

– Jag är glad och stolt över att få det här förtroende av klubben, att skriva ett långt kontrakt. Från första stund har jag trivts väldigt bra här, både i klubben, i laget och i staden. Det har varit min ambition hela tiden, att stanna i Redhawks. Det känns grymt kul, säger Fredrik Händemark själv efter att ha fört pennan till pappret.

Den här säsongen har Händemark hittills varit lagets starkaste poängplockare med 11 poäng (3+8) på 16 SHL-matcher samt ytterligare 7 poäng (2+5) på sex matcher i Champions Hockey League. De två senaste säsongerna har han även representerat Tre Kronor.

Det nya kontraktet innebär att Fredrik Händemark blir klubben trogen till och med säsongen 2021-22.

FAKTA / #63 Fredrik Händemark
Center, västerfattad
Född: 1993-08-27
Födelseort: Björbo
Längd / vikt: 194 cm / 95 kg
Moderklubb: Björbo IF
Klubbar i karriären: Leksand, Borlänge, Pantern, Malmö Redhawks
Meriter: JSM-guld 2010, U16-brons 2009, avancemang till SHL 2013, SHL:s bästa tekare 2018, 10 A-landskamper
Aktuell: Redhawkskaptenen förlänger sitt kontrakt med ytterligare tre år

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners