MILE 22

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Peter Berg
Skådespelare: Mark Wahlberg, John Malkovich, Lauren Cohan, Iko Uwais, Ronda Rousey

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2018-09-07

I USA vimlar det av konspirationsteorier om en tredje statsmakt, hemliga poliser och hemliga militära operationer. Sedan kom Blackwater och det som var konspirationsteorier blev plötsligt bekräftat.

När det uppstår en nationell/internationell kris finns olika alternativ om det står på bioaffischen vid en kris alternativ 1 diplomati, alternativ 2 militären se alternativ 3… Alternativ 3 visar sig vara en oerhört teknisk organisation som går under namnet Overwatch. Organisationen har ett ambulerande huvudkvarter och dess ledare går under namnet Mother och självklart kallar således Mother sina operativa agenter för Children.

Den mest framstående av dessa barn är James Silva. Vi träffar på honom under en våt operation där det gäller att röja undan ett gäng ryska spioner. Operation går smort som väntat enda smolken i bägaren är att ett av målen var en artonårig pojke.

Gruppens nästa operation är att smuggla ut en polischef ur ett sydost asiatiskt land (filmat i Colombia) som vet var ett antal paket stulit cesium befinner sig. Mot sig har Silva och hans Overwatch-gäng hela stadens poliskår dessutom har de även den ryske pojkens hämdlystna mor efter sig.

Det är en kul pang-pang och martialartsrulle men handlingen är bitvis bara dum och ologisk. Synd att MMA-fightern Ronda Rouseys rollfigur inte fick fler slagsmålscener – det hade fått filmen att lyfta.

Skriven 2018-09-03

print

Våra samarbetspartners