VARGHUNDEN (White Fang/Croc-Blanc)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Alexandre Espigares
Svenska röster: Johan Hedenberg, Björn Bengtsson, Marie Robertson, Claes Ljungmark

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2018-07-27

Undrar just hur många av den yngre generationen har hört talas om Jack Londons klassiska berättelse om varghunden White Fang. Senaste gången den filmades var 1991 och då var det Disney som låg bakom och Ethan Hawke spelade huvudrollen. Denna gång är det Netflix som skapat ett animerat äventyr av denna story.

Story i korthet – Valpen White Fang föds ute i Alaskas vildmark och tillsammans med sin mor växer han upp hos en indianstam. Äventyret blir dramatiskt när White Fang och stammens hövding besöker hålan Fort Yukon och White Fang hamnar i gangstern Smiths våld. White Fang tvingas in i en värld av hundslagsmål…

Story om smaspelet mellan människa, djur och natur är ju storslagen men med dagens animerade filmer har man blivit bortskämd och jag tycker inte denna film lever upp till dagens standard – kan ju ha varit ett medvetet val men för mig känns animering mest stel och orörlig.

Skriven 2018-07-25

print

Våra samarbetspartners