SICARIO 2: SOLDADO (Sicario: Day of the Soldado)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Stefano Sollima
Skådespelare: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Catherine Keener, Matthew Modine

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2018-06-29

Sicario var en lyckad blandning av traditionell action och djupdykning i det droghelvete som rinner som ett Niagarafall över gränsen från Mexiko till USA. Brutal och realistisk med bra aktörer som Emily Blunt, Benicio Del Toro och Josh Brolin i centrum.

Blunt är tyvärr inte närvarande i den nu aktuella efterföljaren medan Del Toro och Brolin repriserar sina levande slaktmaskiner. Det skall vara självmordsbombare som bad guys på bio just nu och filmen inleder med att ett varuhus i Kansas City sprängs i luften av islamistiska terrorister. Det passar in i det politiska pusslet just nu att de har tagit sig in i USA via Mexiko där handeln med människor numera är mera lönsam än knark. Lösningen på problemet blir att tussa ihop de största kartellerna mot varandra utan att blanda in regeringar som då kan beskåda kaoset oskyldiga som små lamm. Brolin och Del Toro går fram som ångvältar och det blir mycket våld och pang-pang dock utan föregångarens välbalanserade intrig och cyniska fingerfärdighet vad det gällde det politiska rävspelet.

Sicario 2 är mer en renodlad actionrulle om än av det professionella slaget med bra styrfart, grabbiga anti-hjältar, effektfulla actionscener men med de djuplodande budskapen mellan raderna mer som bonus än som filmens ryggrad. Hur som helst en av de bättre efterföljare man sett genom åren.

Skriven 2018-06-27

print

Våra samarbetspartners