MALMÖ REDHAWKS skriver tvåårskontrakt med Malte Setkov

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Landslagsveckan inleder Malmö Redhawks med att skriva ett tvåårigt A-lagskontrakt med den danska backtalangen Malte Setkov, som i somras draftades i den fjärde rundan, som spelare nr 100, av Detroit Red Wings.
– Malte är en jättetalang som har vuxit väldigt mycket genom åren i våra juniorlag. Han har tagit stora kliv framåt även den här säsongen och dessutom fått A-lagsrutin via spela i Pantern. Vi ser en stor potential i honom och tror att han kan bli en toppback i SHL över tid, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här hösten har Setkov spelat tre SHL- och CHL-matcher för Redhawks och medverkat i tolv matcher i HockeyAllsvenskan för IK Pantern. Närmast på schemat väntar dock spel med och mot jämnåriga, då han reser till Buffalo tillsammans med det danska JVM-landslaget.

– Jag är jätteglad över att få stanna i klubben och har trivts väldigt bra sedan jag kom hit som 15-åring. Den här säsongen har jag fått spela mycket och fått känna på A-lagsspel i Pantern och framöver hoppas jag kunna ta en ordinarie tröja i Redhawks, säger Malte Setkov själv.

FAKTA / #3 Malte Setkov
Back, vänsterfattad
Född: 1999-01-14
Födelseort: Rödovre, Danmark
Läng / vikt: 198 cm / 89 kg
Moderklubb: Rödovre SIK
Klubbar i karriären: Rödovre, Malmö
Meriter: J18-brons 2016, draftad av Detroit Red Wings 2017 (nr 100 totalt)
Aktuell: Skriver på ett tvåårigt A-lagskontrakt med Malmö Redhawks dagarna innan han åker till JVM i Buffalo.

Spelarprofil

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners