BREATHE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Andy Serkis
I rollerna: Andrew Garfield, Claire Foy, Hugh Bonneville, Ed Speelers, Diana Rigg

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-11-24

Mycket av vad vi tar för givet idag fanns inte för bara ett få antal år sedan. Nej jag tänker inte på smartfonen eller datorn utan på hjälpmedel. På 70-talet fanns varken paramobil, rollator, elrullstol eller liknande. Detta är på sätt och vis historien om pionjärerna bakom vissa av dessa.

Under ett längre besök i Afrika blir den levnadsglade och sportige Robin Cavendish (Garfield), som även är nygift med överklasstjejen Diana och dessutom nyligen blivit far till en liten pojke, plötsligt sjuk. Det visar sig att han har drabbats av polio. Väl tillbaka i England blir den nu totalförlamade Robin hänvisad till ett fängelseliknande liv på ett sjukhus ute på landet. Diana som vuxit sig väldigt starkt beslutar sig för att detta inte längre är acceptabelt utan tar helt sonika hem Robin. Tillsammans med den gode vännen och teknikern Colin Campell konstruerar de en rullstol med inbyggd ventilator och ger sig ut på ett korståg för ge andra i samma situation ett drägligare liv.

Filmen är baserad på en sann historia och är även producerad av Robins son Jonathan Cavendish.

skriven 2017-11-22

print

Våra samarbetspartners