FULLMÅNE (Howl)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Varulvssegis, Storbritanien 2015
Regi: Paul Hyett
I rollerna: Ed Speleers, Holly Weston, Shauna Macdonald, Elliot Cowan, Amit Shah
DVD/Blu-Ray/VOD
(Njutafilms)

BETYG: TVÅ

FULLMÅNE, vars originaltitel lyder HOWL, är en engelsk varulvsfilm – och det finns inte speciellt mycket att säga om den. Det är inte längesedan jag såg den, ändå måste jag anstränga mig för att minnas den.

Ett tåg med få passagerare stannar plötsligt mitt inne i en mörk skog. Någonting har hänt lokföraren, men dörren till hans bås är låst. Passagerarna och personalen kliver ur vagnen de sitter i och upptäcker att det finns något ondskefullt därute bland träden. De måste hålla sig inne i tåget – och givetvis funkar inga mobiler, mottagningen är dålig.

Jodå, visst är det varulvar som attackerat tåget. Några av passagerarna blir bitna, så snart finns det varulvar även ombord på tåget.

Rollfigurerna är så gott som alla fruktansvärda, osymptiska typer. Varulvarna ser ut som Rawhead Rex, om ni kommer ihåg den gamla filmen. FULLMÅNE håller på minst en kvart för länge; de sitter där ombord på det stillastående tåget, och det händer inte så mycket. Skådespeleri, filmfoto och regi haltar en aning.
Regissören Paul Hyett är mest känd för att han stått för make up-effekter till en hel drös kända filmer. 

Helt värdelös är filmen inte, men den är inte i min smak.
Mer har jag inte att säga om den här. 

Skriven 2017-06-17

print

Våra samarbetspartners