BAYWATCH

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Seth Gordon
I rollerna: Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach, Dwayne Johnson, Alexandra Daddario, Zac Efron

BETYG: ETT
PREMIÄR: 2017-06-02

Baywatch i filmformat blir en daterad upplevelse som inte lyckas injicera nytt liv i de röda baddräkterna. Skratt och spänning är receptet som utan stor lycka används för att försöka skapa en hybrid mellan parodi- och actionfilm. Skämten håller för ungefär en 2 minuter lång kortfilm, om den kortfilmen hade släppts när tv-serien var i ropet. Att skämta om hur livvakterna springer i slow motion och andra liknande löjliga grepp från tv-serien har gjorts så många gånger att det inte finns något som helst existensberättigande för att här göra det ännu en gång. Filmens adderade humor, av slag som inte gick att hitta i tv-serien, består av företeelser som erigerade penisar som fastnar i solstolar och måste dras ut inför publik och andra liknande lågvattenmärken.

Filmen vet inte hur den ska förhålla sig till tv-serien, något som inte minst märks i de märkliga cameosen från David Hasselhoff och Pamela Anderson som känns forcerat påklistrade enbart för sakens skull. Det hade behövts mycket mer meta-humor och ”tungan rätt i mun”-känsla för att det här skulle närma sig godkänt.

Regissören Seth Gordon slog igenom med buller och brak med den högst sevärda och underhållande dokumentären King of Kong, han har sedan dess staplat mediokra till urusla filmer på varandra men Baywatch tar ”priset” som hans sämsta verk. Om regin är frånvarande så gäller det även det själlösa skådespeleriet från Dwayne Johnson, Zac Efron och resten av den håglöst sammansatta ensemble som tvingas yttra manusets många klavertramp. Baywatch var, när en tittar i backspegeln, inte en bra tv-serie och detta patetiska försök till reboot cementerar att franchisen gör bäst i att drunkna utan att någon ger första hjälpen eller kanske svepas upp i en sharknado för att aldrig mer bli sedd.

skriven 2017-06-02

print

Våra samarbetspartners