WE GO ON

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Milda spökerier, USA 2016
Regi: jesse Holland och Andy Mitton
I rollerna: Annette O´ Toole, Clark Freeman, John Glover, Giovanna Zacarias, Laura Heisler
DVD/Blu-Ray/VOD
(Njutafilms)

BETYG: TRE

WE GO ON är en spökfilm av Jesse Holland och Andy Mitton, som snarare är intressant än spännande och otäck.

Clark Freeman spelar den unge Miles, som är fruktansvärt rädd för döden. Därför sätter han in en halvsidesannons i en dagstidning: han erbjuder 30 000 dollar till den som kan bevisa att livet fortsätter efter döden. Tillsammans med sin skeptiska mor Charlotte (Annette O’Toole, som jag nog inte sett i något på 25 år, och som därför fick mig att lyfta på ögonbrynen – hon är nu 65!) sorterar han de inkomna svaren. Av dessa är tre intressanta. John Glover gör en professor, som för ett vetenskapligt resonemang. Här finnsen kvinna som hävdar att hon har kontakt med de döda. Den tredje personen av intresse verkar omedelbart glömmas bort.

Men Miles blir även uppringd av en mystisk man – trots att Miles inte lämnade ut sitt telefonnummer. Denne mystiske man är extra intressant, och efter att Miles träffat honom, tar det hela en obehaglig vändning.

Framför allt första halvan av WE GO ON är bra. John Glover och Annette O’Toole skänker viss tyngd åt filmen. Det är lite synd att Glovers rollfigur försvinner ur handlingen ganska snart.
Men filmen lyfter aldrig riktigt. Filmfotot är lite småtrist, filmen är inte tillräckligt effektivt berättad för att bli spännande. De scener som är avsedda att få publiken att hoppa till fick inte mig att hoppa till.

Dock är allltså handlingen rätt intressant och fascinerande, vilket räckte för att jag skulle känna mig lagom nöjd med WE GO ON.

skriven 2017-05-25

print

Våra samarbetspartners