VENUS – LET’S TALK ABOUT SEX

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen
Dokumentär

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2017-05-19

Kvinnors sexualitet debatteras ofta av män(niskor) som inte vet vad de pratar om. Patriarkatet gör att kvinnors sexualitet på film ofta, historiskt sett och idag, blir representerad av mäns tankar om den och blickar på den. Som motvikt till det är det därför bra med en dokumentär som denna.

Venus – Let’s Talk About Sex ger ärliga och inlevelsefulla inblickar i olika kvinnors tankar om sex och åtrå. Filmen började som en casting call för ”en erotisk film på kvinnors villkor” men under processens gång så kom regissörerna Lea Glob och Mette Carla Albrechtsen fram till att intervjuerna för att rollbesätta filmen är det som måste bli filmen. Kvinnornas tankar om sex, kroppar, lust, olust, kärlek, relationer och annat blir till engagerande personliga porträtt samtidigt som filmen säger något djuplodande om ämnen som det pratas för sällan om i bra forum. Filmens avskalade form passar perfekt för dokumentärens intentioner och undviker att riskera att filmen styrs mot exploatering av de medverkande.

Den finkänsliga klippningen och regissörernas öppna förhållningssätt i intervjusituationerna bidrar till att göra dokumentären både finstämt känslosam och analytiskt diskuterande. I en värld där kvinnors kroppar ofta används för sexuella och objektifierande ändamål men där kvinnors sexualitet många gånger faller offer för missvisande representation eller inte pratas om alls behövs en film som Venus – Let’s Talk About Sex.

Skriven 2017-05-19

print

Våra samarbetspartners