SHOUT OUT LOUDS går bakåt i tiden med ny musik – singeln “Oh Oh” släpps idag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Shout Out Louds nya singeln ”Oh Oh” som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år. Singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. Shout Out Louds har gått ”back to basics” för att spela in sitt nya material – det är varm, melankolisk, orädd indie.

– ”Oh Oh” känns på något sätt som startskottet för det här albumet. Vi kände, efter att vi gjort den, att det enda vi kunde och skulle göra var att fokusera på energin, känslan i allting. Vi ville tillbaka till vårt ursprung, till vår gemenskap och något slags hantverk. Vi påmindes om att vi är ett band som älskar varandra och att spela tillsammans. Resten är rätt oviktigt för oss.

Det har gått fyra år sedan förra albumet ”Optica” släpptes och i höst är det alltså äntligen dags för Shout Out Louds att släppa sitt femte album. Under de fyra år som gått så har familjer bildats, barn har fötts samt att sångaren Adam Olenius släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt album med sitt band Astropol och basisten Ted Malmros släppt musik i duon A Nighthawk. Nu är tiden återigen mogen för att kicka igång Shout Out Louds.

Bandet om processen och singeln:

– Producenten Fredrik Swahn gav oss mycket energi och gjorde oss till ett bättre band. Han lyckades till och med göra oss till bättre vänner, hur nu det gick till. Vi hade roligt samtidigt som vi hittade tillbaks till kärnan i alltihop. ”Oh Oh” handlar mycket om att behålla den känslan; att aldrig släppa en dröm.

Nere i en liten källarstudio i Solna har majoriteten av det kommande albumet spelats in med producenten Fredrik Swahn. Han är medlem i bandet The Amazing och har nyligen även jobbat med franska artisten Melody´s Echo Chamber.

När Shout Out Louds lagt sista händerna på albumet och tagit sig ut ur källaren gör bandet en del spelningar runt om i Europa under vår och sommar med premiär i London den 17 maj. Efter höstens albumrelease ger sig bandet ut på en full internationell turné i både Europa och USA enligt nedan. Spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö är inkluderade.

Lyssna på ”Oh Oh” HÄR
Se på videon HÄR

SHOUT OUT LOUDS TURNE 2017
17 May London, UK Thousand Island
19 May Brighton, UK The Great Escape Festival
25 May Germany Immergut Festival
10 June Munich, Germany Puls Festival
16 Sept Darmstadt, Germany Golden Leaves Festival
4 Oct Vienna, AT Wuk
5 Oct Graz, AT PPC
6 Oct Salzburg, AT Rockhouse
7 Oct Winterthur, CH Salzhaus
9 Oct Munich, GER Muffathalle
10 Oct Erlangen, GER E-Werk
11 Oct Leipzig, GER Täubchenthal
13 Oct Hamburg, GER Uebel & Gefaehrlich
12 Oct Cologne, GER Live Music Hall
14 Oct Berlin, GER Astra Kulturhaus
25 Oct Malmö KB
26 Oct Gothenburg Pustervik
27 Oct Stockholm Vasateatern
30 Oct Philadelphia Underground Arts
31 Oct Washington U Street Music Hall
2 Nov New York Bowery Ballroo
3 Nov Brooklyn Music Hall of Williamsburg
4 Nov Boston Brighton Music Hall
5 Nov Burlington Higher Ground Showcase Lounge
6 Nov Toronto Mod Club
7 Nov Columbus The Basement
8 Nov Chicago Lincoln Hall
9 Nov Minneapolis Fine Line
12 Nov Vancouver Venue
13 Nov Seattle Crocodile
14 Nov Portland Doug Fir
15 Nov San Fransisco Great American Music Hall
17 Nov Los Angeles The Fonda
18 Nov Santa Ana Constellation Room

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners