TOMORROWLAND: A WORLD BEYOND (Tomorrowland)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Sci-Fi. USA, 2015
Regi: Brad Bird
I rollerna: Britt Robertson, Judy Greer, George Clooney, Hugh Laurie
(Disney)

BETYG: TRE

Bara veckor innan denna film släpptes på BD/DVD var jag på det 60-års jubilerande Disneyland och självklart åkte jag på åkattraktionen “It’s A Small World” (att sedan filmens namn “Tomorrowland” är en av Disneylands fyra originalländer är ju ingen tillfällighet). När Världsutställningen 1964 var i New York hade tydligen Pepsi lånat in denna åkattraktion…

Som jag hintat ovan tar denna film sin start just med denna åkattraktion och året är som sagt 1964. Den unge uppfinnaren Frank befinner sig på Världsutställningen med sin jetpack-uppfinning i hopp om att vinna förstapriset i en tävling. Den mystiska Athena lägger märke till Frank och ger honom en magisk reklamknapp. Knappen tar honom bokstavligen till en annan värld i åkattraktionen “It’s A Small World”.

Ett halvt sekel senare är Frank en tillbakadragen man som söks upp av tonårstjejen Casey, som även hon kommit i kontakt med Athena och hennes magiska reklamknapp.

Historien bjuder på en trevlig familjeunderhållning med lite enklare symboliska ingredienser. Mycket av detta framgår om man ger sig tid att botanisera i extramaterialet.

Skriven 2015-11-30

print

Våra samarbetspartners