EN OVÄNTAD VÄNSKAP (Intouchables)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Fransk dramakomedi, Frankrike 2012
Regi: Oliver Nakache och Eric Toledano
I rollerna: Francois Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet
DVD/Blu-Ray/VOD
(Scanbox)

BETYG: FYRA

Franska filmer är väl inte direkt min “cup of tea” men det händer väl då och då att jag ger icke engelskspråkiga filmer en chans. Min inställning har inte med att jag inte gillar dem utan jag vill hänga med i dialogen och när det gäller franskan så är mina kunskaper ganska små.

Vad jag hört om En oväntad vänskap ska den var Frankrikes mest framgångsrika film någonsin med över 23 miljoner biobesökare och den är baserad på en sann historia. Filmen var även Frankrikes Oscarsbidrag 2013 men nominerades aldrig.

Den rike mannen Philippe är förlamad efter en skärmflygningsolycka och är fast i sin rullstol. Han söker en ny assistent och den han fastnar för är de halvkriminelle losern Driss som bara sökt jobbet för att han var tvungen. Mot alla odds finner de två udda personerna varandra.

Filmen har en väldigt fascinerande berättelse som bakgrund och lyckas verkligen med att rasera en massa fördomar och visa att det finns något gott inom var och en.

Extramaterialet består av en Making of-del och lite borttagna scener.

skriven 2013-04-20

print

Våra samarbetspartners