KILLING THEM SOFTLY

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Andrew Dominik
Skådespelare: Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, James Gandolfini, Ray Liotta
Land: USA
År: 2012
Genre: Brott, Drama, Thriller
Längd: 97 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: Noble Entertainment
Betyg. 3

Killing Them Softly, som regisserats av Andrew Dominik och som bygger på en roman av George V Higgins, såg jag under Malmö Filmdagar förra sommaren. Det var meningen att den skulle gå upp på bio, men i slutändan dumpades den direkt i videobutikerna. Jag kan väl inte påstå att jag är sådär jätteöverraskad. Det här är en rätt udda thriller – men den hade nog inte gjort bort sig totalt på svenska biografer.

Några gangsters spelar kort när en trio klantiga och amatörmässiga killar störtar in och rånar dem – och därmed råkar stöka till den undre världens ekonomi. Brad Pitt spelar Jackie, en hitman som anlitas för att leta upp och döda de tre rånarna.

Den som förväntar sig mycket action lär bli besviken. Kanske även de som vill ha en tät thriller. Killing Them Softly är ett väldigt långsamt kriminaldrama som utspelar sig i gråa, sketna miljöer. Ofta sitter folk och pratar. Länge. Statiska bilder. Hårda killar som pratar tufft, men det är fortfarande ganska arty. Och så plötsligt exploderar filmen i fullkomligt groteskt ultravåld. En scen visas helt i slowmotion.

Förutom Pitt ser vi bra gubbar som James Gandolfini, Ray Liotta och Sam Shepard.

print

Här kan du se Killing Them Softly (2012)

Våra samarbetspartners