DEATH WISH V: THE FACE OF DEATH

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Allan A. Goldstein
Skådespelare: Charles Bronson, Lesley-Anne Down, Michael Parks, Chuck Shamata, Robert Joy
Land: USA
År: 1994
Genre: Action, Brott, Drama,
Längd: 91 minuter
Format: DVD, Blu-ray
Distributör: Soul Media
Betyg: 3

Månadens antika mustaschaction. Charles Bronsons sista framträdande som den inte alltid så timide arkitekten Paul Kersey. 1994 kom filmen, Bronson var 73, och den här gången har Kersey skaffat sig en ny fästmö; modedesignern Olivia (Lesley-Anne Down, som var 40). Att de aldrig lär sig! Håll er undan Kersey, tjejer – det slutar aldrig bra för er! Olivia var tidigare gift med en gangsterboss, och han vill inte släppa greppet om henne. Således går allt åt helvete och Kersey plockar åter fram pickadollen och börjar panga bovar och banditer så att det står härliga till.

Nej, nu ljuger jag, det står inte härliga till, åtminstone inte i samma utsträckning som i de tidigare filmerna. Detta är den minsta och billigaste av Death Wish-filmerna, och många verkar ha glömt bort dess existens. Men det går ju inte att komma ifrån att det här är en film med Bronson, och en film med Bronson är alltid bättre än en film utan Bronson.

Filmen innehåller den beryktade Death by Cannelloni-scenen.

print

Här kan du se Death Wish V: The Face of Death (1994)

Våra samarbetspartners