THE BASEBALLS, KB, Malmö den 17 april 2010

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags för listfenomet THE BASEBALLS att komma till Malmö. Vad kan då detta tyska rockabilly-pojkband erbjuda? Känslan säger att detta är ett onehit-wonder fenomen och förväntningarna är således inte speciellt höga. Mäkta förvånad blev man då av att SAM, DIGGER och BASTI spelade närmare två timmar. Påpekas bör ju också att de till sin hjälp hade ett band bestående av Lars Vegas (gitarr), Klaas Wendling (ståbas), Jan Miserre (piano) och svenske Tomas Svensson (trummor).

Tio av tolv spår från STRIKE hanns med (enligt spellistan så skulle spelningen avslutats med THE LOOK passande nog men av någon anledning bidde det inte så). Det visade ju att det finns mer att hämta bl.a. två egna låtar I WEAR A TIE och FUCKING LOVESONG och riktigt bra varianter på HUMAN och BAKET CASE.

Spelningen började med att THE BASEBALLS stod bakom ett skynke och drog av RELEASE ME när väl HEY THERE DELILAH avverkats var publiken i full gång. En kul sak med THE BASEBALLS är att leadsången skiftas mellan de tre grabbarna hela tiden under låtarna. Ingen av grabbarna tar mer utrymme än den andra. Även mellansnacket delas broderligt. Bandet hinner även med att dra upp två tjejer på scenen samt att de tre sångarna tog över kompbandets instrument och dessa i sin tur fick ta över sången. Spelningen innehöll även ett kortare klädbyte halvvägs in i setet vilket inte funkade riktigt bra då mycket av den uppbyggda energin gick förlorad.

Skriven 2010-04-18

print

Våra samarbetspartners