JIM KERR och SIMPLE MINDS fortfarande Alive And Kicking

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Växjö sista helgen i maj. En ny festival har fötts och de har lyckats få dit ett av 80-talets största arena band, SIMPLE MINDS.
Vi passade på att få en pratstund med bandets sångare och starke man JIM KERR.

Om den nya skivan ”GRAFFITI SOUL”

Fastän vi ligger på ett nytt skivbolag så verkar de inte promota skivan allt för väl. Det är märkligt att vi inte haft promotion uppdrag i resten av Skandinavien och de stora marknaderna i Italien, Tyskland, Frankrike, även Australien och Fjärran Östern – ingen tycker om oss längre…
Nej allvarligt för en sju åtta år sedan kändes det inte kul längre. Vi saknade energi, motivation och engagemang. Det ledde ingenstans. Men när vi spelat in ”CRY” började känslan komma tillbaka. Med förra plattan ”BLACK AND WHITE 050505” kändes det som om vi kommit in på rätt spår igen. Att det sedan blev en ny platta i år var inget som jobbades fram utan kom mer av att nya låtar gjorts, bandet har sitt 30-års jubileum och att gå in i studion kändes naturligt och kul.

Om bonus skivan ”SEARCHING FOR THE LOST BOYS”

Förra plattan med covers “NEON LIGHTS” bestod mest av låtar som betytt något för oss och valdes ut med bakgrund av detta. Ett ambitiöst projekt. Denna nya coversamling är mera spontan. Det är låtar vi gillar att jamma. Vissa dagar lyssnar man på RnB andra på 60-tal osv. Det finns ett stort urval att välja bland.

Om den ryktade återföreningen av SIMPLE MINDS originaluppsättning

Det var synd att det kom ut. Inget hände. Gruppen ville släppa en jubileumsskiva och ev spela in något nytt. Vi hade inte suttit tillsammans i samma rum på 20 år och nu skulle vi träffas och diskutera under en begränsad tid. Vi fick gå vidare.

Om ett nytt album – #16

Kreativiteten har ju flödat och vi har en hel del på lager. Går allt väl så kanske vi släpper ett nytt album i slutet av nästa år kan hända blir det ett dubbelalbum.

Om att starta den nya turnén i Sverige

Vi fick förfrågan och ärligt talat så var det timingen som avgjorde det. Då vår nya turné ”30 YEARS LIVE” börjar om två veckor och det bästa sättet att repetera och testa nytt material är ju inför en publik. Det blir lite som en försäsongsmatch i fotboll.

Höjdpunkter från 30 år live

Många vill nog att man ska nämna de stora ”Live Aid” och ”Free Nelson Mandela” men att de små spelningarna på udda ställen har sin charm. Det är musiken – skriva musik, spela den inför publik och att spela in den det är vad det handlar om. De stora arenorna och allt var en del av en stor maskin det finns inte i dag inga stora agenter och arrangörer utan bara vi.

Arenor du minns

Tyvärr blir det svårt att peka ut någon speciell då vi spelat på så många olika ställen. Men ett ställe sticker ut och det är Taormina på Sicilien, en gammal romersk amfiteater i skuggan av en vulkan. Hela byn invaderas av fans, känslan är obeskrivlig.

Lågvattenmärke från 30 år live

Har glömt eller förträngt eventuella pinsamheter, hahaha. Nej, det finns inga direkta dåliga minnen. Ett pinsamt minne som jag aldrig glömmer är ju när vi öppnade för Rolling Stones och mina byxor sprack. Det tog tre låtar innan jag märkte något – det fläktade lite för mycket.

Om att bli 50

Är inte så mycket för födelsedagar. Dagen innan 50-årdagen spelar vi i Paris och en del jämngamla kompisar kommer dit för ett gemensamt firande. Helst skulle jag velat spela den dagen men som min far sa ”Bara du kan komma på tanken att tjäna pengar på din födelsedag”…

Om Henrik Larsson som Celtics manager

Redan i kväll eller helst nu med det samma. Henke är gud, han är Buddha, han är Djingis Khan. Han är vårt allt och vi älskar honom. Men då han är mycket sin egen man så måste man undra om han kan klara av att kommunicera med 12 andra idioter, det kan nog få honom att bli förbaskad. Kolla in detta: ”Hey Charlie” (Charlie Burchill kommer över till oss) ”Can you see HL as our coach?” “Absolutely” vad var det jag sa…

Måste ju påpeka för de som inte känner till det att Jim och Charlie är väldigt hängivna Celtic supportrar.

Sen var det dags att bege sig tillbaka till festivalen och invänta att SIMPLE MINDS tar plats på scen.

Skriven 2009-05-31

print

Våra samarbetspartners