Beavis & Butt-Head roligast på bokrean

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Häromdagen tipsade Johan Wanloo i sin blogg om att hans “De äventyrslystna karlakarlarna” finns att köpa på bokrean. Han nämnde även “svenska deckare, presentböcker om whisky och små skojiga citat-samlingar” som sådant man av någon anledning alltid köper när det är bokrea.

För jo, så är det. Man får för sig att böckerna på rean är billiga (vilket vissa förvisso är), men pungar man ut med 100-200 spänn för en stor, tjock, flott bok om whisky eller renässansen, när man aldrig skulle köpa bokhelvetet i vanliga fall – ja, då blir det ju rätt dyrt.

…Och ja, eftersom jag gillar whisky, har jag köpt sådana där jävla whiskyböcker. Och hur ofta har jag läst i dem? Aldrig. Jag har knappt bläddrat i dem. Jag slutade köpa böcker på bokrean för ett antal år sedan – det blev för mycket “bra att ha-böcker” och romaner som blev stående olästa.

Fast förra året köpte jag ett par grejor; “MAD:s toa(s)polare”, “1001 filmer du måste se innan du dör”, ett Asterixalbum och en bok om fotbollsfrisyrer.

Och nu har jag faktiskt införskaffat böcker på rean igen. Och de böcker jag valde, tja, de säger väl en hel del om mina litterärapreferenser:

Först var jag på Bokia och snodde glatt åt mig

47:AN LÖKENS BÄSTA 2008 (självklart fullkomligt värdelös, och general Painriche ser inte alls ut som Lasse Åberg)

HÅRDROCK! (Den här lilla faktaboken har jag funderat på att köpa tidigare. Den är dessutom illustrerad av min gamle vän Peter Bergting)

BEAVIS & BUTT-HEAD: READING SUCKS (Ja! B&B är fortfarande roligast!)

MAD:S TOA(S)POLARE 2 (oumbärlig)

Jag äntrade Akademibokhandeln, och vad hittade jag där? Jo: ingenting! Nix. Där fanns ingenting jag ville ha. Åtminstone inget jag ville betala för.

Slutligen tittade jag in på Hamrelius, och där blev jag nästan seriös och grejor. Det blev bara en reabok där:

TOUCH WOOD: WICKED TRUE TALES AND SEXY SECRETS FROM THE PORN INDUSTRY för 29 spänn. Verkar lysande!

Men Hamrelius var gentila och drog 30% p hela det ordinarie utbudet, så jag passade på att fynda pocketböcker:

THE POWER OF DARKNESS: TALES OF TERROR, klassiska noveller av Edith Nesbit till mitt växande skräckbibliotek

COLLECTED GHOST STORIES
av M.R. James i samma serie – skitbilliga i vanliga fall, 49:-, och väldigt billiga med den här rabatten.

Och slutligen Joe Hills EN HJÄRTFORMAD ASK, som jag länge varit nyfiken på – det är ju trots allt Big Steve Kings grabb. Den kartonnerade utgåvan kostar 89:- på rean. Jag tog pocketutgåvan, som med 30% väck hamnade på en betydligt lägre summa.

…Nä, nu måste jag gå och skaffa mig ett praktverk om konjak eller nåt.

skriven 2009-02-27

print

Våra samarbetspartners