ASHLEY TISDALE, Headstrong (Warner)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Jag har inga som helst problem med vare sig tonårspop eller idolerna som sjunger alsterna ifråga. Då har jag betydligt svårare för den där överlägsna ironiska attityden som många av kollegorna förfaller till. Artisterna kan liksom aldrig få credit oavsett vad de gör. Men ibland vilar det onekligen lite för mycket affärsmässig ”no brainer” över hela anrättningen.

Ashley Tisdale var en av de medverkande i den sanslöst populära Disneyfilmen High School Musical, och någonstans var det väl givet att hon, liksom kollegan Vanessa Hudgens skulle få göra en platta för att tillfredsställa suget från kidsen. Men det hade nog varit bättre för hennes egen skull om hon väntat några år. För hon imponerar knappast här. Varken den smågnälliga begränsade rösten eller sångerskan själv håller för en hel fullängdare.

Den musikaliska inramningen är signerad ett helt koppel av kända producenter och låtskrivare, däribland Scott Storch (Usher), Guy Roche (Christina Aguilera) och The Matrix (Britney Spears), så det är klart att det låter kompetent. Men eftersom Tisdale själv inte utvecklat någon personlighet att tala om finns det inget som håller ihop helheten.

Fast visst, Goin’ Crazy och Over It är catchy popdängor i tidigt Britneyland medan Don’t Touch är ett bra exempel på söt tonårskärlek i balladform, det kan inte förnekas. Men alla ni som är ute efter lite ungdomlig pop-r&b rekommenderas att kolla in JoJo istället. Hon känns betydligt genuinare och seriösare i sin framtoning. Också har hon icke att förglömma en fin pipa med potential som kan leverera godset med känsla.

Skriven 2007-09-20

print

Våra samarbetspartners