GLORIA ESTEFAN, 90 Millas (Sony-BMG)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det här är definitivt något helt annat än Dr. Beat, Conga eller Rhytm Is Gonna Get You. Varken latinorytmfester som dessa eller känsloladdade ballader i stil med I Don’t Wanna Lose You är nämligen inkluderade här.

Istället har fru Estefan gått tillbaka till sina rötter på riktigt. Med hjälp av ett helt koppel kända kollegor såsom Carlos Santana, José Feliciano och skådisen Andy Garcia tolkar hon spanskspråkiga klassiker och ”hyllar kubansk och ”hispanic” musik och kultur” – som det heter i reklamen – från de senaste femtio åren.

Och vad ska man säga mer än att Gloria levererar. Det här är verkligen inspirerat, inlevelserikt, varierat och känsloladdat från början till slut. För egen del är jag hooked från första spåret Me Odio. Sedan fortsätter det bara med höjdare som slappa salsabomben No llores, bossanovasnyftaren Lo nuestro och melankoliska Esperando.

Det ska dock villigt erkännas att jag är ogenerat subjektiv i det här fallet eftersom jag alltid varit en fan av den här damen. Å andra sidan brukar inte etnoorienterade cocktails som denna knocka mig på det här viset. Jag brukar falla mer för de mer pop,rock eller singer/songwriter-orienterade övningarna i det spanskspråkiga musiklandskapet, så summa summarum är det här nog ändå trots allt ett tämligen seriöst omdöme.

Skriven 2007-09-17

print

Våra samarbetspartners