Ingen bild tillgänglig

Flykten under jorden (EPUB)

 Författare: Vladimir Oravsky, Kurt Peter Larsen, Daniel Malmén  Kategori: Litteraturvetenskap  Förlag: JPS Media  Publicerat: 15 november, 2019  ISBN: 9789198463644  Land: Sverige  Språk: svenska  Filstorlek: 0.7 MB  Köp
 Beskrivning:

“Du frågar hur det är att vara död? Det är smärtsamt. Mycket smärtsamt. Och det är oåterkalleligt. Men man har förändrat världen! I bästa fall.” Flykten under jorden är en samling pjäser som fokuserar på invandrares och flyktingars situation och liv både i och utanför Sverige. Här möter vi åtskilliga människoöden och åtskillig tragik, men även glädje, hopp och nyfikenhet. Denna svit av pjäser kan läsas i enrum med stor behållning – men variationen mellan både komedier och tragedier, med enstaka skådespelare och en hel ensemble passar även för både större och mindre uppsättningar, diskussioner, rollspel och samtal. Boken innehåller även pjäser lämpliga för barn och ungdomar.

Författarna var en av vinnarna i Dramatens/Elverkets tävling Det nya Sverige 2005 och International Theatre Institutes och International Association of Theatre for Children and Young Peoples världsomfattande tävling 2006.

Pressröster: “Det är mycket ovanligt att svensk dramatik trycks i bokform. Att bokförlaget h:ström nu kommer ut med en samling nyskrivna pjäser på temat invandrares och flyktingars situation i dagens Sverige är närmast sensationellt och smått fantastiskt. […] Boken innehåller både tragedi och komedi, och även två pjäser som också lämpar sig för barn och ungdomar. […] Det är med ett glödande förakt för samhällets orättvisor och med ett stort hjärta för karaktärerna som historierna berättas.” – Eva Massiri, BTJ.

print


 Tillbaka