CUMGIRL8, Plan B, Malmö den 3 juli 2024 – svårigheter att leva upp till hypen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från självaste Manhattan i New York kommer detta tjejband som på kort tid gjort sig ett namn. De började som ett konstkollektiv men har släppt den delen för att koncentrera sig på musiken. Stilmässigt är det punk/poplåtar i dess enklaste form. Lite som när punkbanden runt ’77 fick sina alster släppta på Live at The Roxy eller liknande. De kunde spela men inte mycket mer. Dock har vi nu en ny generation som står på scen och publik som tycker detta är hur coolt som helst. History repeat itself som det heter. Självklart ville jag inte missa bandet eftersom det skrivits mycket men utan att vara elak hade jag förväntat mig lite mer.

Lättklätt på scen

Lättklädda klev de fyra tjejerna upp på scen och öppnade med Bugs och direkt vidare med Cherry Nipples. Får man tycka att låtarna var ganska trista? Applåder efter låtarna, javisst men inte så att de välte stället precis. Bandet har ju bevisligen många fans och ett antal i publiken var upp/ut/avklädda för att matcha bandet. Får hoppas att harcorefansen gillade bandet.

En bit kvar till sina förebilder

Dumb Bitch och Goth Girl skramlade vidare i samma stil. Läser att bandet hämtar inspiration och förebilder från både Madonna och B-52s. De får nog ligga i lite mer om de ska komma upp på den nivån. Det räcker kanske inte att stå halvnaken på scen för att bli duktig. Finns ju andra artister som strippar av det mesta på scen fast då har oftast levererat bra musik och ett drivet framträdande vilket jag inte kan påstå våra New York-tjejer hade.

Provocerande merch

I deras merch kunde man köpa både t-tröjor, skivor och trosor. Vet inte hur jag ska tolka det och hade jag köpt det sistnämnda hade man väl blivit stämplad som snuskgubbe och blivit utslängd. Och bandnamnet Cumgirl8 låter definitivt som en instagramkontakt för sextörstande. Bandet har mycket fokus på kvinnlig objektifiering och allt är i satirens tecken. Hm, säger jag åter.

Hyllning till porrstjärna

Ciccolina finns det säkert en del personer (läs: äldre män) som kommer ihåg och nu har bandet hyllat denna porrdrottning med en låt. För jag förmodar att det är en hyllning? Finns även en video till denna låt. Ciccolina gjorde sedermera karriär i italienska parlamentet där hon gladeligen visade tuttarna i tid och otid. Förhoppningsvis har hon slutat med det sistnämnda då hon nu har hunnit fylla 72 år…

Lite lyft i slutet och tvärvändning

Vi börjar närma oss slutet av konserten och faktiskt lyfte det lite med Take Me Home. En lite mer fartfylld låt med bra driv. Som avslutning blev det en rejäl tvärvändning och plötsligt var det techno med trummaskin och syntar. Picture Party hette låten. Ännu en lite kul låt faktiskt.

Sammanfattning kanske…

Ångrar inte att jag var där men som jag redan skrivit hade jag önskat lite mer driv och utstrålning från scenen. Med tanke på hur de har framställts i media levde de inte upp till deras (dåliga) rykte. Men ge det några år till så kan detta säkert bli bra.

print

Våra samarbetspartners