DUMMA MEJ 4 – Mycket väsen för ännu mer väsen…

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Originaltitel: Despicable Me 4
Regi: Chris Renaud, Patrick Delage
Originalröster: Steve Carell, Kristen Wiig, Will Ferrell, Sofia Vergara, Joey King, Stephen Colbert, Chloe Fineman, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Madison Polan
Svenska röster: Andreas Rothlin Svensson, Cecilia Wrangel Skoug, Emma Lewin Segelström, Charlie Löfgren Kruse, Ebba Kruger, Steve Kratz, Johan Wahlström, Andreas Nilsson, Linda Blomgren
Premiär: 2024-07-03
Betyg: 4

Minionerna är tillbaka för sjätte gången och nu har de lärt sig säga prosciutto.

Före detta dumma, och numera snälla, Gru får många problem på halsen. Det är livspussel och jobb och privatliv som ska gå ihop. Det är ett ständigt sjå med att försöka verka normal. Gru var roligare när han var superskurk och inte brydde sig om att vara normal.

Vittnesskydd och Svensson-liv

Gru och de nonsensbabblande gula minionerna och hela familjen försöker nu leva Svensson-Svensson-liv, de har fått någon slags vittnesskydd för att de hotas av en skurk som Gru retade upp redan 1985. På skolavslutningen. Det är inte lätt att smälta in bland vanligt folk. Ska hammocken vara på framsidan eller baksidan i år?

Superhjältetrötthet drabbar världen

Humorn är mer som små SNL sketcher än stringent komik och när en megasuperskurk hotar att ta över världen ska det göras fem superhjältar av fem korkade minioner … som inte alls blir smartare för att de får superkrafter. Det blir mest vansinnigt skrikigt, och har du inte drabbats av superhjältetrötthet förr, så drabbas du nu.

Mycket väsen … för ännu mer väsen

Kanske hade filmen varit bättre hemma, utan ljud.

Flera olika trådar med flera olika intriger behöver inte automatiskt betyda att det blir roligare. Och dialoger blir inte bättre för att de skriks fram.

Mycket väsen för ingenting? Nä. Snarare mycket väsen för ännu mer väsen.

print

Här kan du se DUMMA MEJ 4 (2024)

Våra samarbetspartners