DIE HART 2: DIE HARDER – usel actionkomedi med Kevin Hart

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Eric Appel
Skådespelare: Kevin Hart, Nathalie Emmanuel, Ben Schwartz, Paula Pell, John Cena
Land: USA
År: 2024
Genre: Action, Komedi
Längd: 92 minuter
Visas på Amazon Prime
Betyg: 1

Ännu en Amazon Prime-premiär. Denna gång på en långfilm som inte är en långfilm. När jag recenserade Die Hart förra året skrev jag att filmen bygger på en TV-serie jag aldrig hört talas om. Jag tog inte reda på närmare fakta, men filmen är TV-serien. Säsong 1 av TV-serien Die Hart klipptes ihop till Die Hart: The Movie och släpptes på Prime. Nu är Die Hart 2: Die Harter här, och detta är säsong 2 av serien som klippts ihop till en långfilm på 92 minuter.

Detta faktum fick mig att komma av mig en aning. Jag hade nämligen tänkt skriva något om att jag inte förstår hur streamingbolagen tänker när de producerar förhållandevis dyra långfilmer som i många fall är riktigt usla, åtminstone de amerikanska produktionerna, och som trots detta får uppföljare. Die Hart var en usel actionkomedi, den var så usel att till och med de som brukar gilla den här typen av film tyckte att den var kass.

Undrar hur de tänker

… Men nu visade det sig alltså att Die Hart-filmerna egentligen är en TV-serie. Nå, jag undrar fortfarande hur de tänker. Die Hart 2 ser inte ut att han varit gratis – och den är riktigt dålig.

Iscensätter attack på restaurang

Eric Appel står åter för regin. Kevin Hart spelar sig själv – skådespelaren Kevin Hart. Han är korkad, rätt osympatisk och han drömmer om att bli stor actionstjärna. I filmens inledning iscensätter han en attack på en restaurang där han äter middag med en producent han försöker pitcha en filmidé till. Beväpnade män störtar in och Hart slår ner dem allihop inför producenten, bara för att visa hur bra hans idé är. Skurkarna år skådespelare som Hart anlitat. Producenten köper inte idén och restaurangägaren gillar inte att stället demolerats.

Med minimal målgrupp

Kort därpå hör en mystisk man som heter Karl Stromberg av sig till Hart. Stromberg vill producera en våldsfilm som ska kännas autentisk. Hart är med på noterna – och blir omedelbart nedsövd och vaknar upp fastbunden vid en stol, där en maskerad man ska tortera honom till döds. Vad nu, tänkte jag, ska det här bli en komediversion av A Serbian Film och Hostel? Vilket märkligt grepp – och nästan lite intressant. Målgruppen för detta måste vara minimal.

Konstiga skämt om Sverige

Så är dock inte fallet. Kevin Hart flyr, det visar sig att Karl Stromberg inte existerar, han spelades av en svensk skådespelare och vi får några konstiga skämt om Sverige. Mannen bakom det hela visar sig vara någon helt annan.

John Cena med enorm pung

Nathalie Emmanuel återkommer från den första filmen. John Cena dyker upp mot slutet och har en enorm pung som dinglar under morgonrocken. Det händer lite grejor och sedan är det slut.

Ingenting är roligt i den här filmen. Att skrika och svära innebär inte att det per automatik blir roligt. Tvärtom.

print

Här kan du se DIE HART 2: DIE HARTER (2024)

Våra samarbetspartners