WILMER X, Slagthuset, Malmö den 30 april 2024 – välavvägd blandning av gammalt och nytt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dan Hylander gästade som bekant nya KB eller rättare sagt, Slagthuset tidigare denna månad. Således vill det andra husbandet Wilmer X inte vara sämre. Gruppen befinner sig ute på en liten minturné med EP:nFem på handen.

Innan ovannämnda EP släpptes för ett par veckor sedan, var det senaste släppet Jorden runt i jul, som kom förvånande strax innan jul. Nisse Hellberg har väl skött sin solokarriär ganska parallellt med Wilmer X-karriären och valt de nya låtarna han snickrat ihop till det band de passar bäst till.

Ah du hur fan ser du ut

Kvällens konsert var väl i stort sett utsåld. Det hade sålts kring 1300 biljetter Detta trots att det var Valborgsmässoafton och en underbar vårkväll ute. Slagthuset hade påpassligt nog även öppnat dras uteservering.

Väl på scen körde Wilmer X igång med Ah du hur fan ser du ut som snabbt följdes av I dina vilda ögon och När en hund mådde så här. Totalt sett blev det en bra mix av gammalt och nytt där den äldsta numret var Är det blues du vill ha (från självbetitlade debuten Wilmer X) medan den senaste var Sockerpojke från den färska EP:n.

Saknade guldkorn

Sedan fick publiken favoriter även favoriter som För dum för pop, Jag är bara lycklig när jag dricker, Teknikens under och Vem får nu se alla tårar. Själv saknade jag dock guldkorn som Kör dig död, Vem är den flickan, Blå vägen hem och Blod eller guld.

Inrop ännu en gång

Ordinarie setet avslutades med Primitiv och som extranummer bjöds det på Mambo feber och Hon är ihop med en insekt. Men det var inte slut med det. För bandet blev inropat ännu en gång, och då vankades det minsann en spontanversion av Spela under hot.

Fast oavsett vilket måste man vara nöjd med det som bjöds. Även om nu publiken inte fick bestämma setlistan.. Men vänta nu, det var ju just det som var fallet på en Malmöfestival för väldigt längesen.

Wilmer-klass som vanligt

För första gången fick man uppleva hur atmosfären och trycket är på ett fullpackat Slagthuset med varmare temperaturer utomhus. Svaret är väl att det märktes. Dock var det inte inte samma bastutemperaturer som på Bergsgatan.

Hur som publiken verkade njuta av varenda sekund, så vem är jag att ta ifrån dem detta. Nej, detta var Wilmer-klass som vanligt.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners