MALMÖ ÖL & WHISKY FESTIVAL, Malmö Mässan, Malmö den 15-16 mars 2024 – inte bara för nörden

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Så var det dags igen för årets höjdpunkt för alla öl och whiskey-älskare nämligen Malmö Öl & Whisky Festival. Festivalen eller mässan har ju hållit på ett antal år nu. Det började så smått med en Whiskymässa på Slagthuset i kölvattnet på gästandet av Stockholms Öl & Whisky gästade Malmö år 2000 med Öresunds Beer & Whiskey Festival. Sedan har det bara flutit på. När Slagthuset blev för litet flyttade man till Mässhallarna i Hyllie.

Mässan består som bekant av två olika avdelningar, delvis stora golvet där ölen regerar och delvis Konnäsörhallen där de starkare varorna har sitt tillhåll.

Fanns allt från…till

I ölhallen kunde man prova en hel del av det bästa regionens bryggare har att erbjuda. Och spannet var som sig bör brett. Det fanns allt från lågalkoholig Berliner Weisse till starka Barley Wines och däremellan vanliga lagers, ipor, neipor, porters och stoutar för att nämna de vanligaste sorterna.

Dessutom fanns det även cider, och då främst från John Taylors Dryg Cider. Malmö Brewings Anders Hansson hade med sig mjöd från Ability, vilket gjorde utbudet än mer spännande.

Konkurrens till brandbilens bar

En liten kul observation var att Höganäs Bryggeri fått lite konkurrens till deras gamla brandbil som mobil bar/pumpstation då både South Plains Brewing Company och Hyllie Bryggeri tillsammans med tidigare nämnda Dryg Cider även satt kranar på deras fordon.

En mer intressant företeelse var att väldigt många bryggerier även hade börjat tillverka hantverkssprit. Bland dessa fanns helt nya varumärken som Spirits of the North, som hade premiär på tre olika drycker.

Rom skeppad på segelbåtar

Gick man sedan in i Whiskeyhallen så var det inte bara whiskey där heller, utan man kunde bland annat hitta rom som skepats över på segelbåtar från Västindien – allt i hållbarhetens namn. Själv var jag mest intresserad av att kolla in det nya från Mackmyra.

Mjukglass toppad med öl

Tillbaka i ölhallen fanns det även lite tilltugg för den som behövde få i sig lite fast föda för omväxlings skull. Kände man dessutom för att fixa till skägget som var barberarna redo. Var man däremot glassugen så kunde man köpa en ölsundae hos Brygghus 19 det vill sägas en bägare mjukglass toppat med din favorit öl.

Etiketter baserade på handritade teckningar

Själv pratade jag ju med en hel del besökarre, och många kom fram också mycket riktigt fram och ville ha tips. Sedan var det också en hel del som tjatade om att jag bara måste prova deras favorit. Det var så jag fick reda på att Kävlinge Bryggeri baserar sina etiketter på riktiga handritade teckningar.

Mer info hittar ni på Malmö Öl & Whiskey Festivals hemsida.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners