BO KASPERS ORKESTER, Lorensbergsteatern, Göteborg den 10 februari 2024 – kvalitetskontroll med alla möjliga genrer

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Bo Kaspers har parkerat turnébussen utanför Lorensbergsteatern. Stämningen och ljudvolymen är hög och här kickstartar man – nästan – årets turné.

Föreställningen Bo Kaspers Orkester In Concert gick på Rival i Stockholm hösten 2023. Nu är det dags för resten av landet, plus  vårt västra grannland, att gästas av ett av Sveriges mest segslitna band. Nitton ställen i Sverige plus Oslo i Norge kommer att få musikaliskt besök av Bo Kaspers Orkester.

Kvalitetskontroll

Bo Kaspers skulle kunna stavas kvalitetskontroll. Det är svårt att göra ett anagram för att styrka detta påstående men faktum är att de är minutiöst noga med allt från musikalisk kvalitet till en smittande spelglädje som ska få alla i publiken med på noterna. Que Sera Sera. Nu sjunger vi allsång och firar svenskheten på spanska.

Hög temperatur

Är det något som någon anmärker på under kvällen så är det att det är lite för många av de låtar som känns som alldeles för nya hits. Många har gamla favoriter och alla vill att just deras gamla favoriter ska vara med. Nej, alla gamla favoriter som publiken skulle vilja ha är inte med.

Men detta kan också vara ett plus. Att det finns tillräckligt med nytt material som är brakande bra, att man inte behöver återanvända alla gamla hits för att fylla en kväll.

Visst katten svänger det. Och det är hög temperatur från start till mål.

Gammalt band i mysig teater

Bo Kaspers är ett av Sveriges äldsta och mest populära band och det passar att ha turnépremiär på Sveriges mysigaste teater. Man ser och hör suveränt bra var man än är i lokalen, det är tillräckligt stort för att kännas storslaget och grandiost … och samtidigt inte för stort, för man känner fortfarande att man kommer riktigt nära artisterna.

Karl för sin hatt

Hur länge har de hållit på? 33 år? Det pratas och surras och hoppas bland musikgenrerna och man överger en röd tråd för att alla möjliga tankar och alla möjliga genrer ska få vara med. Folkrock, visa, jazz, funk, pop…

Det är kanske därför de hållit sams och hållit på så länge. Bo Kaspers är inte en speciell musikgenre. Allt kan bli Bo Kaspers. Om de bestämmer sig för att något är deras stil så blir det deras stil, lika säkert som att den som leder gänget av goa gubbar klär i hatt.

Turnédatum
9/2 Malmö
10/2-11/2 Göteborg
16/2 Linköping
17/2 Trollhättan
18/2 Oslo
22/2 Umeå
23/2 Luleå
24/2 Skellefteå
29/2 Visby
2/3 Uppsala
3/3 Karlstad
8/3 Östersund
9/3 Gävle
15/3 Örebro
22/3 Jönköping
23/3 Växjö
24/3 Kalmar
12/4 Borås
13/4 Västerås
20/4 Falun
27/4 Norrköping

print

Våra samarbetspartners