OPPENHEIMER och THE MEG 2 bland novembers DVD-, Blu-ray och VOD-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Här kommer alla känslorna på en och samma gång … Känns hösten extra blåsig, regnig och ruggig, eller vintern extra isande kall … värm dig med en av sommarens blockbusters i november. För här kommer alla sommarens blockbusters på en och samma gång! Liksom några filmer som fått ett betydligt blygsammare PR-konto och mycket mindre uppmärksamhet.

Jason Statham är tillbaka i Meg 2: The Trench, liksom den gigantiska förhistoriska jättehajen. Eller jättehajarna. Här serveras forntida utdöda djur i pluralis i en fantasifull uppsjö som verkar vilja utmana Jurassic Park franchisen.

Tom Cruisar vidare

Och på tal om filmserier; Fast & Furious franchisen utlovar en extra fullmatad box med gängets senaste äventyr.

Mission: Impossible – Dead Reckoning: Part 1 i sin tur är ett av de mest maxade actionäventyren någonsin. Det är också den Tom Cruisigaste filmen någonsin. Tom är misstänksam mot teknikens framsteg. Tom varnar skurkar innan han slår ner dem. Tom åker motorcykel utan hjälm. Tom kastar sig från en klippa. Tom åker motorcykel och kastar sig från en klippa – samtidigt.

Tackar och tuffa skådespelerskor

Det är allehanda fajter både inuti och ovanpå olika fordon som rör sig i hög fart mot  olika hinder och avgrunder. Och det är mängder av coola brudar. De flesta européer. Vackra och tuffa skådespelerskor från Sverige, England och Frankrike medverkar. Liksom en engelsman som alltid är redo för comic relief, nämligen Simon Pegg.

Stort, maffigt och kritikerrosat

Så över till Oppenheimer. Tidernas mest framgångsrika biopic. Ja, mer än Milos Formans Amadeus! Det här är en av årets mest emotsedda releaser. Det är stort, det är maffigt, det är kritikerrosat … det är Christopher Nolan. Och Nolan snålar aldrig med extramaterialet. Ibland är extramaterialet längre än själva filmen. Men går det att få ihop ett extramaterial som överträffar tre timmar?

Sjöjungfrur får vara skurkarna

I den animerade barnfilmen Ruby – Havsmonsret vänder man på hur det brukar vara i sagor. Sjöjungfrur får vara ”skurkarna” medan de traditionella sjömonster som brukar kallas för Kraken (som i talesättet ”Stackars Krake …!”) får vara ”de goda”. Att vara tonåring är alltid en hormonell utmaning. Speciellt så när man måste hålla sitt inre havsmonster i schack … och hur länge kommer man undan med att skylla på att man är från Kanada?

Så till slut, en snabb tur Jorden Runt på 8 filmer! Take That musikalen Greatest Days (Storbritannien), 99 Moons (Schweiz), Joyland (Pakistan), Blowback (USA), November (Frankrike), Operation Napoleon (Island),  I nöd och lust (Frankrike) och Upon Entry (Spanien).

Se där, ett axplock av månadens DVD, BD, 4KUHD och VoD utbud. Mys och njut! Årets näst mörkaste månad är som gjord för filmkvällar!

1 november
Harold Frys oväntade vändning

2 november
Greatest Days
Meg 2: The Trench

6 november
99 Moons
Black Warrant

13 november
Blowback
Glädjehuset
Joyland
Mission Impossible – Dead Reckoning Part One
November
Ruby – Havsmonstret
Talk to Me

16 november
Blue Beetle

20 november
Gran Turismo
In My Skin
Locket in
My Sole Desire
Operation Napoleon

22 november
Oppenheimer

27 november
Cold Meat
The Equalizer 3
I nöd och lust
Upon Entry

29 november
Mad Heidi

print

Våra samarbetspartners