SUPER MARIO BROS. FILMEN och RENFIELD bland augusti månads DVD- och Blu-ray släpp

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Sensommar och höstterminsstart … Då kan man behöva något som piggar upp. Som Super Mario Bros. Filmen. Nintendo möter The Wizard of Oz. Super Mario möter Donkey Kong. Det regnar guldpengar och guldstjärnor och söta svampar.

Super Mario Bros. Filmen.  är en riktig sockerchock för hela familjen. Filmen är signerad Illumination, bolaget som gett oss små animerade pärlor som Minions och Husdjurens hemliga liv. Mario och Luigi får förresten problem med ett ilsket husdjur redan i inledningen … Sensmoralen är solklar: Trampa aldrig på en hunds älskade tuggben när du lagar en droppande kran …

Outforskade fantasyvärldar

Mario och Luigi är inte de enda som ger sig iväg till outforskade fantasyvärldar i filmhyllan i augusti. Det är också dags för det sista äventyret med det nuvarande GOTG-gänget i  Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Deras ”husdjur” tvättbjörnen Rocket visar sig också ha haft ett hemligt liv. Bakom hans ursprung döljer sig en intergalaktisk konspiration och plågsamma djurförsök. Rockets liv behöver räddas och i förbifarten måste GOTG-gänget även rädda ett rymdskepp lastat med genmodifierade supermänniskor i barnform som alltid är glada och aldrig blir trötta. Lycka till med att vara föreståndare för detta dagis och fritids!

För monsterdiggare och romantiker

Och så alla monsterdiggare … Renfield. Nicholas Cage som vampyr. Han behöver väl knappast ens stajlas för rollen? Joachim Phoenix är en lika egensinnig och originell skådespelare och han är aktuell i Beau is Afraid. Kanske passar det sig att köra en double feature en kväll?

Romcom fans kan se fram emot What’s Love Got to Do with It? Downton Abbey tjejen Lily James har fått en framgångsrik karriär i många romantiska biofilmer – som Baby Driver, Mamma-Mia-uppföljaren och Yesterday. Ibland föds stjärnor ”on the small screen”. What’s cinema got to do with it?

Skriven 2023-09-13

x = Endast tillgänglig på streaming

7
1923
Infinity Pool
x Rebel

14
Beau is Afraid
Guardians of the Galaxy Vol. 3
x Madeleine och taxichauffören

21
x Minnas Paris
x Project Wolf Hunting
Super Mario Bros. Filmen
What’s Love Got to Do With It

28
x The Sixth Post
x Natten till den 12:e
Renfield

print

Våra samarbetspartners