THE HELLACOPTERS, KB, Malmö den 29 augusti 2023 – en epok är på väg mot sitt slut

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Allt gott måste ha ett slut, detta gäller tydligen även klubbar. Nu har turen eller oturen kommit till Kulturbolaget, kallat KB i folkmun, på Bergsgatan här i Malmö. Efter 30 år är det dags att säga farväl till dessa lokaler, och på återseende nån annanstans. Under parollen The Final Countdown Bergsgatan bjuder KB upp till dans en sista gång genom att bjuda på ett späckat program med KBs egna favoritartister.

Firandet smygstartade redan i söndags med Daniela Rathanas flyttade konsert, och denna tisdagskväll var det dags för The Hellacopters med support att inta scenen på Bergsgatan en sista gång.

Tänk Kiss första plattor

Först ut denna kväll var Capricorn. Bandet körde gammal hederlig rock med lite garageslammer. Tänk Kiss första plattor. Anledningen till liknelsen med Kiss liknelsen kommer från det faktum att sångaren bar en en Kiss-jacka. Dock missade nog många detta då ljuset under långa stunder låg mer mot publiken än på bandet.

Gjord bejublad spelning på Sweden Rock

Nästa band var Liar Thief Bandit spelade inte speciellt långt från Bergsgatan när de headlinade Kirseberg Rock, Beer and Food Festival i helgen som gick. De gjorde även en bejublad spelning på Sweden Rock Festival tidigt i somras. Även denna gång påmindes man om Kiss då de körde ett par takter ur Detroit Rock City.

Annars var det bra larm med lite hårda tongångar ,och man kan fortfarande bli förvånad över hur gedigen denna trio ter sig. Sångaren berättade även att en av låtarnas riff skrevs efter en kväll på KB med Hellacopters för 17 år sedan.

Dregen skadad och ersatt

Slutligen var det så dags för The Hellacopters att inta scenen på det knökfulla Kulturbolaget. Dock med en liten förändring i lineupen. Backstreet Boysaren, förlåt Backyard Babisen Dregen hade gått och skadat sig, så i hans ställe fick vi istället se spanjoren LG Valeta från ’77.

Stämning på kokpunkten

Som vanligt när The Hellacopters står på scen var det fullt ös som gällde från första taktslaget. Ingen lär ha blivit besviken med andra ord. Nicke Andersson var i högform, men visst saknades Dregen och alla hans små upptåg.

Således fanns väl den enda skillnaden att notera på det visuella planet. Ingen Kiss connection kunde dock noteras här. Fast det bjöds förstås på en snutt från Creedence Fortunate Son under Born Broke. Dock kom min personliga höjdpunkt I’m in the Band först under extranumrena. Och att stämningen låg nära kokpunkten i en både bildlg och figurativ bemärkelse där och då var väl ganska självklart.

Firandet fortsätter imorgon med Wilmer X och gäster…

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 

print

Våra samarbetspartners