SMITH & THELL, Norrvikens Scen, Båstad 13 juni 2023 – med nytt material

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Victor Thell såg Maria Jane Smith spela på The Tivoli i Helsingborg och det var musikalisk kärlek vid första ögonkastet. Han frågade chans, eller i klartext ”vill du starta ett band?”och resten är historia. Detta var för tretton år sedan. Nu håller den Grammis-vinnande duon på att planera sitt tredje album. Skynda långsamt verkar vara en ledstjärna. Eller som Smith säger under kvällen: Man kan ju inte vräka ut sig vad för skit som helst.

Vi får höra två nya låtar. Fattar ni hur stort det är? Ett av Sveriges långsammaste band släpper två nya låtar på en och samma kväll.

En av dem är mycket, mycket bra – jag är nästan lite rädd för att jinxa den och ta i med för många superlativ. Det är helt klart kvällens bästa låt. Det blir perfekt respons och låten sitter som hand i handske i Smith & Thells unika stil. Publiken är med på noterna direkt. Vilken entusiasm. Och den här låten konkurrerar med ”moderna klassiker” som ”alla kan” – och vinner. Direkt. Det är knock på första ronden. Eller första refrängen.

Kan bli en megahit

Den andra av de två nya låtarna … den har försvunnit lite ur minnet efter en kavalkad av extranummerhits som alla hoppade upp och ner till och skrålade till – både på scen och framför scen. Men vem vet. Det kan bli en megahit, om det visar sig vara en sådan där låt som växer långsamt, en som behöver många genomlyssningar för att sitta som en smäck och bli en favorit.

Underbar kärlekssång till morfar

Av de äldre låtarna finns det en lågmäld och lite underskattad Smith & Thell låt att framhålla som under kvällen tillägnas familjens projektledare … den kärlekssång som Thell skrivit till sin underbara morfar som alla älskade, men ännu mer till sin mormor som inte var så älskad, men som fick ta hand om all morfars skit. Ja, alla kan inte bara gå runt och vara coola. Någon måste få något gjort också.

Uppträder på Storsjöyran

Alla stora hits är med och det blir en hel del allsång under kvällen och på slutet får vi hoppa upp från stolarna och dansa – som många har längtat efter, så mycket och så hett! Vad är väl allsång mot alldans?

Smith & Thell kommer att turnera flitigt i sommar, bland annat så kommer de att uppträda på Storsjöyran som brukar vara en av sommarens höjdpunkter. Men just ikväll inviger de Kralls nya scen på Norrviken utanför Båstad. Innan Niklas Strömstedt plus Martin Stenmarck och Grand Finale mannen Tommy Körberg (dock har denna konsert blivit inställd). Tre kvällar som inte går av för hackor. Om namnet Krall verkar bekant så ringer det säkert en klocka när bussen vid scenen skymtas med texten ”Diggiloo” på – Sveriges längsta turné fyller tjugo år i år.

Ska inte stressa i onödan

Smith & Thell har sju år kvar till sitt tjugo års jubileum. Vid det laget kanske de har gjort hela fyra album. Man ska inte stressa i onödan.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners