GYLLENE TIDER, Mölleplatsen, Malmö den 12 juli 2023 – återuppståndna igen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det där med avsked ska man tydligen inte ta på fullt allvar eller hur Per Gessle? Hux Flux kan ju allting förändras…Nå väl ny platta och en ny sommarturné så är det välkomna tillbaka Gyllene Tider som gäller.

Innan de återfödda pågarna från Halmstad äntrade scenen fick en annan från 59-generationen (både Per Gessle om MP är födda 1959) äran att värma upp publiken. Uno Svenningsson har ju även han en lång karriär bakom sig först med gruppen Freda’ sedan en lång solokarriär.

Örhängen solo och Freda’ hits

Han började med två nya låtar för att sedan gräva fram lite äldre örhängen som Under ytan och Vågorna. Dessutom dammades fyra av Freda’s största hits av bland annat Vindarna och I en annan del av världen.

Om ni kollar efter bilder av Uno i bildspelet nedan så gör ni det förgäves då det av någon oförklarlig anledning rådde strikt fotoförbud (för fotografer) under spelningen.

Ny passande låt

Efter Uno blev det en kortare paus innan det var dags för kvällens huvudakt att äntra Mölleplatsens scen. Gyllene Tider körde igång med den nya så passande låten Gyllene Tider igen, och sedan blev det ju rena rama hitkavalkaden som kördes igång med Juni, juli, augusti.

Gnabbande om holländska band

Men innan dess skämtade Per lite om alla dessa återföreningar, var det femte gången eller…? Men det är ju egentligen ganska enkel matematik; varför ändra på ett vinnande koncept?

Det blev extra kul när de gnabbades om holländska 70-talsband och alla enades om George Baker Selection var det bästa av dem, varpå allsång bröt ut med deras största hit La Paloma Blanca. Detta korta inlägg ledde in till Skicka ett vykort, älskling, som är en försvenskad version av Shocking Blue’s Send Me A Postcard.

Svacka med lugnare låtar

Kvällen fortsatte med ännu en låt från senaste plattan Hux Flux , nämligen Gammal kärlek rostar aldrig.
Denna sång följdes i sin tur av Flickorna på TV2 och detta var startskottet för ytterligare en hitparad en stund senare. Efter en liten svacka med lite lugnare låtar tog det inte en lång stund innan Micke Syd fick riktig fart på publiken i samband med att han tog över sången under Min tjej och jag.

Ännu en försvenskad version

Om man var uppmärksam under (Kom så ska vi) Leva livet fick man återuppliva klipp från den gamla filmen Parkliv på storbildsskärmen. Det ordinarie setet avslutades med Tylö Sun, som ju är Per Gessles egen lilla hyllning till hemstadens sommarparadis. Låten är ju ännu en försvenskad version men dock ej holländsk utan helylle amerikanska California Sun.

Självklart blev det också extranummer och ett snabbt klädombyte för Per. Första låten ut blev Billy som följdes av Det är över nu, Gå & fiska!.

En regnfri kväll

Ytterligare ett par extranummer följde i form av två av de absolut största hitsen När vi två blir en och publikfavoriten nummer ett Sommartider. När man cyklade till Mölleplatsen föll ett par droppar regn, men man kände på sig att det blir en regnfri kväll och det blev det. Ljudet var också riktigt bra så alla gick hem nöjda efter tonerna till När alla vännerna gått hem tonat ut.

Vidöppen jukebox

Att skriva om att de 6000 som betalt inträde fick full valuta för pengarna känns överflödigt eftersom Gyllene Tiders jukebox var vidöppen. Förutom de fem originalmedlemmarna, så var kvintetten utökad till en septett även denna gång med sångerskan Dea Norberg och multiinstrumentalisten Malin My Vall.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners