FILM ÄR BÄST PÅ BIO…ELLER TEATERN? – fullproppat med fina filmiska upplevelser på teatern i sommar och till hösten

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Legally Blonde – The Musical

Med den rosa handväskan och den lilla chihuahuan Brewster i högst hugg tar Elle Woods omvärlden med storm. Filmen är en modern rosa klassiker. Musikalen belönades med Laurence Olivier Award for Best New Musical.
Legally Blonde – The Musical  har bland annat gått på  Broadway och  The West End. I sommar kan du se musikalen på engelska – i Varberg. Varbergs Teater kör denna musikal  i juli. Inomhus. ” Legally Blonde – The Musical” sprider härligt solsken under en regnig sommar.
Spelas under juli månad.

Heathers – The Musical

Mörk komedi, musik, mord och mobbing på en high school … denna musikal görs av och med unga talanger på Österlen.
Det går att se små klipp från repetitionerna i kulturprogrammet Sverige! (SVT play). Verkar mycket lovande! Winona  Ryder och Christian Slater var filmens affischnamn då det begav sig.
Hade premiär 7 juli. Smygpremiär 6 juli.

The Wizard of Oz

Superunga Judy Garland, blott16 år, blev en megastjärna i hela världen när hon sjöng Somewhere over the Rainbow, och filmen blev en succé. På Österlen sätts denna klassiker upp … och alla på scenen är mellan 8 – 14 år.
Hade premiär 8 juli.

Mamma Mia Under the Stars

Mamma Mia var en scensuccé långt innan biofilmen. Men det skadar inte att påminna om att den internationella Mamma Mia turnén kommer till Sverige. Premiären är i Malmö den 27 juli. Sommarens händelse för alla Mamma Mia fans. OBS! Det här är det enda evenemang på denna lista som är utomhus – alltså Under the Stars. Det kan regna mer än hits under kvällen, så var beredd.
 
Moulin Rouge – The Musical

22 år har gått sedan Baz Luhrmans Oscarsbelönade film Moulin Rouge med Nicole Kidman, Ewan McGregor och en fuldansande oemotståndlig Jim Broadbent i huvudrollerna. Nu är det dags att uppleva den maffiga musikalversionen på Chinateaten i Stockholm. En passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits  utlovas. Alltså: fler än i filmen! Regi och svensk dialog av Anders Albien.
Premiär den 14 september.
 
Änglagård – Musikalen

Filmen av Colin Nutley har blivit musikal i regi av Edward af Sillén. Premiären i höst på Oscarsteatern med bland andra Tommy Körberg och Helen Sjöholm i rollerna bör bli något alldeles extra.
Urpremiär på Oscarsteatern den 10 september.

Och två titlar som låter väldigt filmiska:

2:22 A Ghost Story

Den övernaturliga thrillern har tagit Londons teaterscener med storm. En prisvinnande pjäs som slagit biljettrekord och förlängts gång på gång. Efter en uppsättning nyligen i Los Angeles är det nu Stockholms tur att drabbas av kalla kårar.
Änglagårds egen Helena Bergström regisserar. Rakel Wärmländer, Johanna Nordström, Adam Pålsson och Johannes Kuhnke spelar huvudrollerna.
Kommer till Rival och Intiman i Stockholm.
 
De’ e’ det här vi kallar kärlek

Titeln ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” låter verkligen som en film … men det är en jukebox musikal med greatest hits från de gyllene Mello-åren i regi av veteranen Hans Marklund. Och bakom kalaset ligger Diggiloo-skaparen Lasse Holm.
Urpremiär på Nöjesteatern i Malmö 22 september.

Det är alltså som bäddat för en filmisk och musikalisk sommar … och en lika filmisk och musikalisk höst!

print

Våra samarbetspartners