ARTHUR, MALÉDICTION – mest konstigt när Luc Besson gör skräck som bygger på minimoj-filmerna

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Regi: Barthelémy Grossman
Skådespelare: Mathieu Berger, Thalia Besson, Yann Mendy, Jade Pedri, Marceau Ebersolt
Land: Frankrike
År: 2022
Genre: Skräck, Thriller
Längd: 87 minuter
Format: DVD
Distributör: Njutafilms
Betyg: 2

Nu blir det franskt här på JPS Media! Luc Bessons tre barnfilmer om Arthur och minimojerna blev antagligen inga större succéer här i Sverige. Jag har sett dem allihop, men har inga minnen av dem mer än att de var dåliga och att minimojerna var fula. Dessutom hann det gå så pass många år mellan de olika delarna, att barn som såg den första filmen antagligen var för gamla när den tredje kom. Men, de verkar ha blivit populära i Frankrike, de här filmerna, åtminstone hyfsat populära.

Här har vi en skräckfilm som bygger på filmserien! Just det. Skräck. Luc Besson själv har skrivit manus till den här filmen, som regisserats av Barthélémy Grossmann. Det här är en konstig film. En riktigt konstig film.

En rejäl överraskning

Arthur, Malédiction handlar om Arthur och minimojerna-fantasten Alex (Mathieu Berger). När Alex var barn brukade hans födelsedag firas med att han med sitt kompisgäng såg de tre filmerna på raken, vilket vi får se i en prolog. Nu fyller Alex 18 och han får en rejäl överraskning i present: kompisarna har fått reda på var huset från filmerna ligger. Enligt filmerna ligger det i USA, men det visar sig att huset finns på riktigt – det är övergivet och det ligger på den franska landsbygden.

Onda figurer finns kvar

Alex och hans kompisar kör iväg för att campa och leta upp huset. I närheten av huset finns en liten by med märkliga invånare. När tonåringarna väl hittar huset, visar det sig att figurerna från filmerna finns kvar i trakten. Åtminstone de onda.

Den här filmen varar bara 83 minuter (PAL). Det tar hela 47 minuter innan filmen blir något slags skräck-/slasherfilm. Den afrikanska stammen från filmerna attackerar – i Frankrike.

Är mest konstigt

Det här är till större delen tråkigt och ospännande, men om inget annat ser filmen ut som en riktig film och här finns ett par bra inslag. Men mest är det här bara konstigt. Upplösningen är otroligt dum. Och – minimojerna medverkar inte alls.

Mycket mer har jag inte att säga.

print

Här kan du se Arthur: Malediction (2022)

Våra samarbetspartners