DEN MAKALÖSE MAURICE, KUNGEN och SCREAM VI bland juni månads DVD- och Blu-ray-releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Juni – det är myror på picknicken, självbelåtna katter och resor. Och så triss i biopics. Lamborghini handlar om grundaren bakom ett visst världsberömt bilmärke. Nej, det inte Saab! Munch handlar om en viss världsberömd målare – vars tavla Skriet så effektfullt parafraserades i julklassikern Ensam hemma Och Kungen handlar om en viss kung. Nej, inte Charles III. Efter den överdådiga kröningen som sändes i SVT. NU är det dags för allt ljus på Sverige!

Ingen picknick för myrhjältarna

Entusiasmen för Marvels senaste fas verkar ha blivit något mindre. Men inte kan man klandra Paul Rudd som gör det han kan som Ant-Man i det senaste lilla äventyret. Myror må vara små. Men det är ingenting mot alla småsaker i kvantvärlden … (Jag väntar fortfarande på att Ant-Man & Co ska krascha en picknick. Vad har man annars myror till?) Ant-Man and the Wasp: Quantumania är småskalig röra gjord på stora megabucks.

Lurendrejare hittar lukrativt gnagargig

Den makalöse Maurice är historien om hur en katt och ett gäng råttor samarbetar och gör samma ”hustle” om och om igen  – råttorna invaderar en stad, Maurice räddar dagen … och så vidare. Katten Jansson och Husmusen hade gillat detta upplägg. Definitivt mycket roligare än Mästerkatten i stövlar 2  (även denna katt är en rödtott)  och levererar skojigare twists på redan befintliga sagor. Vem vet, Råttfångaren i Hameln kanske också var en ”confidence trickster” som dresserat smarta små gnagare?

Digert smörgåsbord

Skräckfans har ett digert litet smörgåsbord med Knock at the Cabin, en ny Scream och Pearl – en fristående prequel till X.

Dungeons & Dragons är definitivt inte bara för hardcore fans av det gamla spelet. Hugh Grant gör återigen en sevärd skurkroll som stjäl showen.

Oscarsvinnarna fortsätter att göra sig påminda … denna månad är det Women Talking (bästa manus efter förlaga) som är på tapeten.

Alla som undrat hur Jurassic World hade sett ut med Kylo Ren i huvudrollen får nu svaret i filmen 65.

Roligare tidsresa

En roligare tidsresa blir det med Alla tiders Åsa-Nisse. Mikael Riesebeck spelar huvudrollen i den filmatiserade teateruppsättningen från 2022 års succésommar på Vallarna.

Slutligen, ingen sommar utan ett dopp i det blå … Plums i baljan blir det i Avatar: The Way of Water. Mycket vått och ännu mera blått blir det i denna blockbuster som utlovar massor av extramaterial.

Allt detta och lite till under juni månad …Ha en fin filmsommar!

5 juni
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Den makalöse Maurice
Kungen
Lamborghini
Munch

12 juni
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
M3gan
Women Talking

15 juni
Shazam: Fury of the Gods

19 juni
The Inspection
Knock at the Cabin
Pearl
Scream VI

26 juni
Alla tiders Åsa-Nisse

29 juni
Avatar: The Way of the Water

print

Våra samarbetspartners