SISTA BOSSEN, Plan B, Malmö den 12 maj 2023 – knastrockare med kaos från första tonen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Från att Sista Bossen klev på scenen på Plan B tog det cirka tjugo sekunder innan det var full kaos både på scen och i publiken. Hampus Sundén på sång är mer speedad än en femåring som fått i sig tre espresso och en energidryck. Förutom att sjunga trasslar han gärna in sig i mikrofoner och sladdar och annat han råkar trampa i.

Knastrockare som druckit för många espresso

Själva nischar de som knastrockare och det kan låta nedlåtande men det är ju bra att de hittat en egen genre. Då jag försökt sprida deras musik till närmast sörjande har de oftast frågat om det är Bob Hund jag spelat. Jag säger inte att de låter som ett störigt lillasyskon till nämnda band men det är ändå åt det hållet. På vilket sätt då? Jo, energiska låtar, aviga ackord och tvära kast. Samt då texter på svenska/skånska som är klart lustiga. Men de har absolut sin egna stil. Fast är allt bara flams och trams då?

Låtar med budskap och substans

Nädå, de har lite mer sansade låtar som är både underfundiga och medryckande. För bra för att vara sant är ett bra exempel. Även Ett Mönster är lite småmysig. Dock öppnade bandet i en rasande fart med Glass med Pistage, och därefter kommer ett flertal låtar som klockar runt en minut. Råkar man som hastigast titta ner i mobilen är risken stor att man missar galna låtar som Snopprock och Jajajajaja. Deras hyllning till Malmö som just heter Malmö är lagom hysterisk och borde absolut utnämnas till stadshymn eller vad det nu kan heta. Sista Bossen är från Malmö ifall nu någon undrar. Stiger Upp och Sparkapital-Läckage var härligt svängiga.

Kul mellansnack och låtar från nya plattan

Det lilla mellansnack som blir är självklart lustigt, och att de började spela var enbart för att bli kända och tjäna jättemycket pengar. Jag tror tyvärr det gått sådär… Men skit i det, musiken är bra. Vad fick vi höra mer? Jo från nya plattan som heter Ping Pong bjöds det på några spår. Den dynamiska Ångra sig och min personliga favorit Fotboll och träskor. Fullt ös och knäpp text. Även låtar som Stengeten och Propellerblad spelades från nya plattan.

Några extranummer ska det alltid vara

Lite extranummer blev det självklart, och det drog igång med Jag vill ha mera från albumet Titta inte på mig. Vid det här laget var det totalt kaos framför scenen och lite publiksurfing dessutom. Kändes tryggare att stå lite längre bak. Allvar fick avsluta den här svettiga konserten. Ajdå, nu kom de in igen och körde Jag är besegrad från första plattan samt ett par till jag aldrig lyckades få kläm på vad det hette. Men det kvittar kanske.

Sammanfattning då?

Det här var en alldeles lysande konsert med ett band som jag gärna går och ser igen. Det sprudlar av energi och man blir på gott humör av musiken. Nya plattan är alldeles lysande. Med tre fullängdare och en 7-tumssingel (där de lycktas att klämma in tio låtar!) finns att köpa och förhoppningsvis kommer de tillbaka snart på Plan B eller ännu bättre att de får en spelning på Malmöfestivalen.

print

Våra samarbetspartners