BABYLON, A MAN CALLED OTTO och OPERATION FORTUNE bland april månads DVD- och Blu-ray releaser

Klicka på bilden, för att se hela bilden

April, april … påsklov och vårregn. Dags att ladda påskägget med lite film – och gärna filmer med påskägg i?

Det finns några nya releaser att se fram emot och som vanligt kommer det julfilmer till våren. I mars kom bonusfamiljens julfilm, och nu är det dags för actionfilmen Violent Night om en råbarkad tomte. 

Anthony Hopkins gör comeback i Oscarsbelönad roll

The Son må låta som ett avsnitt av Bonusfamiljen där nya och gamla familjer ska samexistera – men den här filmen spelar i en helt annan liga. Regissören är Frank Zeller, som gjorde Oscarsvinnaren The Father med Anthony Hopkins. Hugh Jackman, Laura Dern, Vanessa Kirby, Anthony Hopkins … The Son har en stark startelva på planen. Och ja, detta är en prequel. Även kvalitetsfilmer gör prequels, inte bara fluffiga franchises.

Stjärnspäckat med favoriter

Lika stjärnspäckad är Guy Richies nya film Operation Fortune: Ruse de Guerre där en annan Hugh, Hugh Grant, står i centrum tillsammans med den gamle Richie-favoriten Jason Statham och en lång rad kända Hollywoodstjärnor.

Babylon handlar, liksom Once Upon A Time in Hollywood, om Hollywood förr i tiden och återigen spelar Brad Pitt och Margot Robbie mot varandra. Det är påkostat, extravagant och dekadent. Damien ”La La Land” Chazelle har regisserat.

Ove som amerikansk palindrom

Till är baserad på den sanna historien om Emmett Louis Till som 1955 lynchades när han besökte sina kusiner i Mississippi.

Och apropå baserat på … A Man Called Otto är baserad på den svenska succén En man som heter Ove. Nu är det Tom Hanks som axlar en palindromsk mantel som Otto.

3 april
Arthur, malédiction
A Tale of Ten Guns
Gunfight at Rio Bravo
Operation Fortune: Ruse de Guerre
Plan A

10 april
Babylon
Tyst som natten

17 april
A Man Called Otto
Hundra
Till
Violent Night

24 april
The Son
What’s Up Tiger Lily?

print

Våra samarbetspartners