ALPHAVILLE, Moriska Paviljongen, Malmö den 18 februari 2023 – 80-tals nostalgi modell Forever Young

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Tid för nostalgikväll på ett knökfullt Moriskan, vilket i klartext betyder omkring 1000 personer. Det hade alltså äntligen blivit dags för de tyska 80-tals bandet Alphaville att gästa Malmö på en sedan länge aviserad turné som försenats av Coronan.

Alphaville började som bekant som ett renodlat synthpopband bestående av tre unga grabbar i Münster. Dagens Alphaville beskrivs väl fortfarande som en trio med sångaren Marian Gold som enda kvarvarande originalmedlem. På scen är de dock numera en kvintett med endast en keyboardist, gitarrist, basist och trummis.

Forever Young höjdpunkt

Väl på scen på utsatt tid körde Alphaville i gång med tre av deras stora singelhits; The Jet Set, Dance With Me och Big In Japan. Bandet fortsatte därefter med en blandning av halvkända och lite bortglömda låtar ur deras relativt stora katalog (åtta album på fyrtio år…). Men höjdpunkten blev avslutningen av det ordinarie setet där både Sounds Like A Melody och Forever Young avverkades. Extranummer följde givetvis, och här var det mest minnesvärda det faktum att trummisen trummade utan trumpinnar under avslutande Beyond the Laughing Sky.

Falsetten sitter klockrent

Marian Gold försökte prata med publiken, men det var i stort sett omöjligt att höra vad han sade då akustiken på anrika Moriska Paviljongen inte är den bästa. En och annan har ju nog lagt märke till att sångaren numera ser ut som Pavarottis lillebror, men falsetten sitter ändå där klockrent. En sak är dock säkert, hela den fulltaliga publiken var nöjda efter kvällens intensiva 80 minuter plus. Att sedan Alphavilles största hit Forever Young även beskrev publiken är en helt annan sak…

 
Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners