MALMÖ REDHAWKS: Målvakt klar på korttidskontrakt

Klicka på bilden, för att se hela bilden

En dryg vecka har hunnit passera sedan Daniel Marmenlind tvingades lämna hemmamatchen mot HV71 till följd av en skada. Under den tid som han är otillgänglig för spel kommer Brandon Maxwell, 31, att stärka upp Redhawks målvaktssida.

Malmö Redhawks stärker upp målvaktssidan. Den 31-årige amerikanen Brandon Maxwell är klar på ett korttidskontrakt, då han kliver in som ersättare till skadade Daniel Marmenlind, som kommer att missa matcher under de kommande veckorna.

– Under flera års tid har Brandon visat prov på att han är en skicklig målvakt på den europeiska scenen och för vår del känns det skönt att vi kan bredda målvaktssidan, nu när vi kommer att sakna Daniel en tid framöver. Brandon kommer kunna hjälpa oss på ett bra sätt, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Brandon Maxwell kommer närmast från spel i den tyska ligan, där han under denna samt de två föregående säsongerna representerat topplaget Fishtown Pinguins. Under den innevarande säsongen har han vaktat kassen vid tolv tillfällen, varav åtta slutat med seger och i vilka han räddat 90,5 procent av de skott som kommit i hans väg.

Senare under fredagen kommer Maxwell till Malmö och han gör sitt första träningspass med Redhawks i samband med lördagens matchvärmning. Om alla papper hinner bli klara finns han också tillgänglig för spel i lördagens hemmamatch mot Örebro.

FAKTA / Brandon Maxwell
Född: 1991-03-22
Födelseort: Winter Park, FL, USA
Längd / vikt: 185 cm / 89 kg
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Klubbar i karriären: Kitchener Rangers, Sarnia Sting, Mississauga St. Michaels Majors, Hamilton Bulldogs, Univ. of Guelph, Berkut Kyiv, Rögle, Utah Grizzlies, Vitkovice, Dynamo Pardubice, Salith Sumperk, Mladá Boleslav, Mountfield, Villacher, Fishtown Pinguins
Meriter: OS-spel med USA 2018, draftad som #154 av Colorado Avalance 2009
Aktuell: Skriver på ett korttidskontrakt med Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners