MALMÖ REDHAWKS: Christoffer Forsberg förlänger

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med forwarden Christoffer Forsberg i två år. Christoffer som i skrivande stund är uppe i 436 raka matcher i Redhawkströjan beskrivs av sportchef Björn Liljander som en ”trotjänare som ger allt för laget”.

Passande med dagens datum kan Malmö Redhawks presentera en kontraktsförlängning med #23, Christoffer Forsberg. Den 28-årige forwarden har varit ett stående inslag i Redhawks laguppställningar under sina åtta säsonger. Ett facit på detta är de smått osannolika 436 raka tävlingsmatcher som spelats i Redhawkströjan, något som är ett givet klubbrekord i Malmö Redhawks.

Skolad i Östersund/Brunflo kom Christoffer på lån till Malmö Redhawks säsongen 2014/15. När han väl etablerat sig i laget dröjde det inte länge förrän han växte fram till en publikfavorit med sitt kvicka och uppoffrande spel. Just detta är något som Sportchef Björn Liljander också vill lyfta upp i sin kommentar kring förlängningen:

– Det är extra glädjande att kunna förlänga med en riktig trotjänare som ”Foppa”. Christoffer är en spelare som alltid ger allt för laget och som underkastar sig jobbet som krävs varje dag. Förutom detta gör han även sin omgivning bättre. Detta är egenskaper som vi värdesätter högt.

Christoffer Forsberg kommenterar kontraktsförlängningen på följande sätt:

– Jag har haft fantastiska år sedan jag flyttade till Malmö för snart åtta år sedan och det här är utan tvekan mitt lag. Jag är både otroligt inspirerad och väldigt glad över att stanna kvar i klubben och att få bära Redhawksfärgerna under ytterligare två säsonger.

Det nyskrivna kontraktet innebär att den assisterande lagkaptenen förblir en Redhawksspelare till våren 2025.

FAKTA / #23 Christoffer Forsberg
Född: 1994-03-31
Födelseort: Östersund
Längd / vikt: 180 cm / 84 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Östersunds IK
Klubbar i karriären: Östersund/Brunflo, Färjestad, Timrå, Malmö Redhawks
Meriter: SM-silver 2014, JSM-silver 2014, JSM-brons 2013, Avancemang till SHL 2015, spelat 346 raka tävlingsmatcher för Redhawks
Aktuell: Skriver ett nytt tvåårskontrakt med Redhawks

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners