MALMÖ REDHAWKS: Två nya år för William von Barnekow

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malmö Redhawks förlänger kontraktet med forwarden William von Barnekow med två år. Sportchef Björn Liljander beskriver bland annat att William ”spelar med uppoffrande spel och stort hjärta samtidigt som han tar smarta beslut på isen”.

Fostrad i Limhamns HK har numera 20-årige William von Barnekow synts i Redhawks-tröjan sedan debuten i U16 säsongen 2015/16. Sedan dess har han klättrat genom juniorserierna och bland annat sett sig vinna TV-Pucken säsongen 2017/2018. Utöver detta draftades William i sjätte rundan 2021 av Buffalo Sabres. Efter att ha blivit matchad in i SHL under ett antal säsonger ser man honom numera konstant i Redhawks laguppställning.

Sportchef Björn Liljander kommenterar Williams spelstil och kontraktsförlängning så här:

– William har haft en väldigt fin utveckling på säsongen där han börjat växa in i SHL kostymen på riktigt och tar för sig mer och mer ute på isen. Han är en spelare som spelar med uppoffrande spel och stort hjärta samtidigt som han tar smarta beslut på isen. Det blir också extra glädjande att förlänga med en spelare som gått hela vägen från sin moderklubb Limhamn, via vår ungdoms- och juniorverksamhet hela vägen in i SHL.

William von Barnekow kommenterar själv sin kontraktsförlängning på följande vis:

– Det känns väldigt bra att skriva på för två nya säsonger. Jag trivs jättebra i klubben och det var här som allting tog fart för mig rent hockeymässigt. Det är speciellt för mig, att representera den här klubben och jag njuter varje gång jag får chansen att spela framför fansen. Spelmässigt tycker jag att jag har tagit för mig mer den här hösten, men känner samtidigt att jag har mer att ge – och det vill jag visa här framöver.

Det nya kontraktet innebär att William von Barnekow förblir en Redhawksspelare fram till våren 2025.

FAKTA / #10 William von Barnekow
Född: 2002-11-12
Födelseort: Limhamn
Längd / vikt: 193 cm / 86 kg
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Moderklubb: Limhamn HK
Meriter: Vinnare TV-pucken 2017, 3 J-landskamper, draftad av Buffalo Sabres 2021
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Tyringe, Troja/Ljungby
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners