CHRISTMAS NIGHT, Nöjesteatern, Malmö den 18 december 2022 – julkul med Jessica, John, Linda & Bruno

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Artister: John Lundvik, Bruno Mitsogiannis, Jessica Andersson, Linda Pritchard
Vokala arrangemang: Ninni Bautista
Husband

Christmas Nights är en show som turnerar land och rike runt i juletid för att sprida julens sånger till en hugnade publik. Genom åren har de medverkande artisterna bytts ut i stort sett varje år dock är väl Magnus Carlsson den som varit med flest gånger. Årets Christmas Nights består av kvartetten John Lundvik, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Linda Pritchard. Kvartetten ackompanjeras av ett femmannaband. Årets Malmö stopp var på Nöjesteatern, showen brukar ju hållas antingen på Malmö Live eller på just Nöjesteatern.

Föreställningen började med att John och Bruno kom ut i vars sin smoking och drog i gång med The Man With The Bag sedan kom damerna, Jessica och Linda in klädda i glittriga festblåsor och tog över leaden. Ninni Bautista kompletterade kvartetten dels som extra pianist och dels som bakgrundssångerska. Förutom hennes musikaliska talanger ligger även Ninni bakom showens vokala arrangemang och sägas kan också att hon till vardags jobbar med Lotta på Liseberg.

Som sig bör bestod repertoaren av idel välkända julörhängen där både svenska och internationella fick plats. Sjungandet avlöstes av en hel del kul mellansnack.

Scenografin bestod av en mysig kakelugn med en tänd brasa däri i bakgrunden. För de som inte sett Christmas Nights så delar ensemblen på leaden med andra ord så får alla sin tid i strålkastarljuset. Så i år fick man bland annat se och höra John framföra sin egen Välkommen jul.

Under tiden killarna är själva på scen passade tjejerna på att byta om. Så visst blev det en hel del garderobsbyten vilket även gällde för grabbarna. Tilläggas bör att även icke jullåtar framfördes bland annat sjöng Linda Somewhere Over The Rainbow. Givetvis blev det lite snack om VM-finalen som pågick samtidigt som showen och det gjordes även en hel del improvisationer.

Bland första aktens låtar var Jersey Boys-varianten av White Christmas klockren. Santa Claus Is Coming To Town avslutade första akten.

Andra akten hade kvar samma scenografi och här märks skillnaden mellan de små ytorna hos Nöjesteatern mot de stora ytorna hos Malmö Live vilka ger mer spelrum för scenografiska utsvävningar.

Även om det då och dök upp icke jullåtar hände det att de blev julifierade som när Bruno körde Stand By Me och mitt i låten gick över till Tänd ett ljus. Johns version av Holy Night var lite för modern i mitt tycke och sen att Linda kom in mitt under låten gjorde inte saken bättre men detta var väl den enda plumpen, fast publiken tycktes gilla den.

Sedan gillade jag inte heller Jerry Williams-hyllningen. Ok att kapellmästaren var nära vän med och en del av Jerry Williams band men varför en hyllning. Detta hade väl inget med julen att göra och det var ju mer än fyra år sedan han gick bort.

Att blev lite sketchaktigt mot slutet passade ju bara in och det var självklart Bruno som drev med de andra och allt detta inför finalen Feliz Navidad.

Klicka på valfri bild för att se bildspelet.

print

Våra samarbetspartners