EN SAGOLIK JULKONSERT, S:t Johannes kyrka, Malmö den 2 december 2022 – stämningsfullt och njutbart

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Dirigent: Daniel Hansson
Sopran: Agnes Wästfelt
Musikanter: Malmö Akademiska Kör och Orkester
Dramaturg: Hillevi Björnsson
Berättare: Clas Sköld

Det har blivit lite av en tradition att välkomna juletiden i Malmö Akademiska Kör och Orkesters sällskap och så också denna jul. Årets repertoar går i nordiska förtecken och blandas ut med sagolika och julmättade berättelser.

Tillställningen inleddes med en koral tolkning av Det är en ros utsprungen. Efter det blev lite Sibelius och högläsning av dikten Ett ensamt skidspår.

Klassisk juldikt

Förutom ett par klassiska julmelodier bjöds det även på lite nyare i form av Bo Kaspers Orkesters Önska dig en stilla natt och Sofia Karlsson och Martin Hederos Julkortet. Bland berättelserna ingick givetvis även Viktor Rydbergs klassiska juldikt Tomten.

Röst drunknade

Allt tedde sig helt enkelt lika underbart som perfekt. Dock drunknade Agnes Wästfelts röst dessvärre i kören och orkesterns starka ljudvägg under avslutande Julsång (O helga natt). Det bjöds även på ett extranummer i form av Det strålar en stjärna.

Malmö Akademiska Kör och Orkester leddes som vanligt av dirigenten Daniel Hansson som tillsammans med Hillevi Björnsson även hade satt ihop programmet. Till sin hjälp hade de sopranen Agnes Wästfelt och berättaren Clas Sköld.

print

Våra samarbetspartners