VOLBEAT, Royal Arena, Köpenhamn den 20 oktober 2022 – gav valuta för pengarna på hemmaplan

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Att det skulle vara lapp på luckan när Volbeat skulle frälsa sina fans på hemmaplan förvånar nog ingen. Deras Servant of the Road-turné har efter ett par månaders uppehåll åter tagit fart. Med sig på denna turné har de Bad Wolves och Skindred.

Först ut var Los Angeles-bandet Bad Wolves, och de manglade på som en gammal ångvält där det enda som saknades var ett domedagsgrowl. Fast mitt i allt larm bad sångaren publiken ta fram tändarna eller telefonen och bandet drog igång en suverän version av Cranberries Zombie och då var publiken verkligen med på noterna.

Mycket publikfrieri

Efter sisådär en kvart var det dags för Skindred att visa upp sig. De äntrade scenen till tonerna av Imperial March och drog igång med en ovanligt tung variant av Living Colors lite rappigare metal. Det var mycket publikfrieri och massor av hoppande och skuttande. Så det var väl passande att de körde den ikoniska synthslingan från Van Halens Jump.

I trängsta laget på golvet

För de som vill betala lite extra hade Volbeat likt Metallica skapat en snakepit eller inner circle med en catwalk runt om. Detta upplägg bidrog till att det blev lite luftigare på det packade golvet och packat var det onekligen på den utsålda arenan. För egen del var det dock i trängsta laget där, så det bar bästa att hålla sig till läktaren denna gång. För kom ihåg att när Volbeat spelar i Köpenhamn är lappen på luckan garanterad…

Massor av godbitar ur låtskatten

Väl på scen körde Michael Poulsen och hans band igång med Devils Bleeding Crown tätt följd av Pelvis on Fire och Temple of Ekur. Därefter bjöds det på massor av godbitar ur Volbeats låtskatt, där nytt blandades med gammalt. Dock avverkades flest låtar från senaste plattan Servant of the Mind. Således var setlistan i stort sett identisk med den de körde på Sweden Rock Festival i somras.

Kul medley

Extra stämningsfullt blev det under Gardens Tale då konfettin sprutade i rött och vitt. Mot slutet av det ordinarie setet drog de till med ett kul medley som inleddes med Maybellene i Hofteholder. Det ordinarie setet avslutades sedan med Doc Holiday.

Självklart blev det extranummer och publikfavoriter For Evigt och Still Counting avslutade showen.

Inga överrskningar

Tilläggas bör att Doug Corcoran (saxofon) and Raynier Jacob Jacildo (piano) dök ju upp både under Wait a Minute My Girl och Die to Live precis som på Sweden Rock i somras. I övrigt saknades väl direkt ingenting, förutom kanske någon överraskning på scen vilket kan hända när Volbeat spelar på hemmaplan typ att Johan Olsen (Magtens Korridorer) hade kört sin danska del på For Evigt.

Om man nu summerar kvällen så fick publiken verkligen valuta för sina pengar. Tilläggas kan väl också att årets setlista är lite snällare eftersom de hårdaste låtarna har fått vila. Nu återstår det bara att hålla koll på när Volbeat spelar i närheten nästa gång…

 
Klicka på valfri bild för att se bildspelet.
 
 

print

Våra samarbetspartners