MALMÖ REDHAWKS: Nytt kontrakt för Marmenlind

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I går svarade Redhawks 24-årige målvakt Daniel Marmenlind för en stark prestation i Ängelholm och var en av de stora nycklarna till derbysegern. I dag har han fört pennan till pappret och skrivit på en tvåårig kontraktsförlängning.

– Det känns jättebra att bli kvar här. Jag ser fram emot kommande säsonger här också och inte bara den som vi är inne i just nu. Jag trivs väldigt bra med allt – klubben, laget, staden och med alla fansen. Det var självklart för mig, att det var här jag ville stanna, säger huvudpersonen själv efter att ha undertecknat sitt nya kontrakt.
Det var inför fjolårssäongen som han flyttade söderut efter en succésäsong i Västervik, som gav stort eko och han prisades också som HockeyAllsvenskans bästa målvakt. Debutsäsongen i SHL var också stark. Nu har han inlett årets säsong på ett ännu bättre sätt.

Under de fyra inledande matcherna på SHL-säsongen 2022/23 stoltserar han med en räddningsprocent på 93,4 och han släpper endast in 1,82 mål per match, två noteringar som är i toppklass i ligan. Hans spel är också en stor anledning till att Redhawks vunnit tre av de första matcherna och ännu inte varit i målmässigt underläge i seriespelet.

– Vi är oerhört glada över att kunna förlänga kontraktet med Daniel. Han har visat prov på stort tålamod under hela sin karriär och målmedvetet tagit nivå för nivå i sin utveckling – via Division 1, HockeyAllsvenskan och sedermera SHL. Sedan han kom till oss har han utvecklats till en etablerad SHL målvakt. Daniel är oerhört seriös i sin träning, jobbar målmedvetet varje dag och tillsammans med Adam Werner och Cristopher Nihlstorp bildar de ett team som driver utveckling varje dag. Vi har alla sett Dannes fina prestationer – inte minst mot Rögle i går – men vi ser också fram emot att få hjälpa honom att ta ytterligare steg på sin utvecklingstrappa, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Det nyskrivna kontraktet innebär att Daniel Marmenlind förblir en Redhawksspelare fram till våren 2025.

För att fira Marmenlinds nya kontrakt säljer vi nu 200 biljetter till sändagens hemmamatch mot Brynäs på hörn och kortsida för bara 72 kronor.

FAKTA / #72 Daniel Marmenlind
Född: 1997-11-14
Födelseort: Uppsala
Längd: 183 cm
Vikt: 85 kg
Position: Målvakt
Fattning: Vänster
Moderklubb: Arlanda HC
Klubbar i karriären: Wings, Djurgården, Örebro, Vita Hästen, Arboga, Lindlöven, Skövde, Visby/Roma, Västervik, Malmö Redhawks
Meriter: HockeyAllsvenskan bästa målvakt 2021, Årets räddning i SHL 2022
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med ytterligare två säsonger, till våren 2025

© Malmö Redhawks

print

Våra samarbetspartners